Lenovo Yoga C940-14IL

Lenovo Yoga C940-14IL

Lagani snažni hibrid

Lenovo je iskoristio nove Iris Plus integrirane kartice da u svoje prijenosnike stavi odlične 4K IPS zaslone koji ne usporavaju rad računala, a nema niti puno isprekidanih animacija kao na prošlim grafičkim čipovima

Kompaktni 2-u-1 laptop Lenovo Yoga serije sve je tanji svakom verzijom zahvaljujući stanjivanju rubova oko zaslona, a ostatak laptopa naravno ima dovoljno mjesta da sve na njega stane. Riječ je o vrhu Yoga ponude s jedinstvenim dizajnom šarke koja ujedno ima još funkcija.

Vrlo tanki rubovi zaokružuju kristalno čisti 4K zaslon dijagonale 14 inča. Iako se večina ljudi slaže da 4K zasloni nisu potrebni na ovakvim veličinama ekrana te samo usporavaju rad sustava i troše bateriju, ipak možemo reći da je oštrija slika primjetna.

 

Lenovo Yoga C940 14IIL 4

Isplati li se za to žrtvovati performanse, odgovor je na koji će se svaki korisnik trebati odlučiti, no naše mišljenje je da je baterija ipak malo bitnija, kao i performanse integrirane grafičke kartice nakon par godina kada će svi programi naravno biti sve zahtjevniji.

No oštrini ne pridonosi samo rezolucija, jer i 15 inčni FullHD model koji smo također testirali izgledao je puno oštrije od konkurencije. Trik je i u tome da su ove Yoge opremljene zaslonom koji nema mat sloj kako bi se zaslon mogao prikazati u punom sjaju i to doslovno.

IPS ekran koji Lenovo koristi ima visoku svjetlinu, te su boje iznimno bogate i svakako je veliki užitak koristiti laptop za konzumaciju multimedijskog sadržaja. Ako gledate nešto u 4K rezoluciji stvarno ćete biti zadovoljni ovim zaslonom.

 

Lenovo Yoga C940 14IIL 1

Naravno, bez mat sloja dobivaju se oštrina, svjetlina, boje i sve ostale vrhunske stvari, no dolazi i do jedne mane koja može biti značajna, ovisno o korisnicima i lokaciji gdje ga najviše koristite. Naime, bez tog sloja refleksije ovakvog zaslona mogu biti vrlo upadljive, pogotovo ako se radi o većem kontrastu.

Primjer možete vidjeti i na samoj slici gdje se na zaslonu jasno vidi pozadinsko osvjetljenje tipkovnice, iako za vrijeme korištenja laptop nećete imati pod kutem da se to dogodi. Ipak, rasvjeta u sobi iza vas može se reflektirati do te granice da narušava iskustvo pa će pozicioniranje pri korištenju biti bitno.

 

Hibridni tradicionalist

Ispod zaslona dolazimo do šrake koja omogućuje zakretanje zaslona ekrana za 360° te se laptop pretvara u praktičan tablet. Windowsi će vas naravno pitati želite li prilagoditi i UI takvnom načinu rada, iako to nije nužno potrebno.

 

Lenovo Yoga C940 14IIL 1 2

Kako bi vam olakšali rad, s desne strane pored šarke je utor sa stylusom za korištenje u ovom načinu rada laptopa jer ipak packanje prstima ostavlja tragove i nije toliko precizno. Šarka krije još jednu tajnu, a to su zvučnici laptopa koji su smješteni u njoj.

Ova implementacija osigurava idealan položaj zvučnika u svakom trenutku kako bi zvukovi bili čisti i jasni, a nikada se ne odbijaju prvo od stola, što kod konkurencije često rezultira mutnijom kvalitetom. Koristi se Dolby Atmos tehnologija za superiornu prostornost zvuka, no iskustvo je limitirano s obzirom na veličine samih zvučnika.

 

Periferija

Tipkovnica je skraćena te nisu pokušali nagurati i numeričke tipke. Dok će to nekima biti minus, tipke koje ima su zato prostrane te se tipkovnicu lagano koristi. Tipke imaju čvrst odaziv na pritisak, no malo su plitke što narušava iskustvo tipkanja.

 

Lenovo Yoga C940 14IIL 6

Jedini minus je pozadinsko osvjetljenje koje je izgleda trebalo biti bijelo , no “cure” nijanse plave i ljubičaste boje, a čak ni ovaj model nema savršeno ujednačeno osvjetljenje kao drugi high-end modeli na testu. Ispod tipkovnice nalaze se senzor otiska prsta na desnoj strani koji radi sasvim pristojno, te veliki touchpad u sredini koji je stvarno užitak koristiti.

Podržava sve napredne geste, a čak je i klikanje jasno te ne savija cijeli touchpoad kao na plastičnim laptopima. Rubovi laptopa također su minimalni, valjda kako bi se dobio premium izgled, no to vas limitira na samo par USB-C utora s lijeve strane, dok je na desnoj samo tipka za paljenje.

Hardverski je ovaj laptop spreman za dugogodišnji rad. Najjači 10 nm i7 procesor s punom snagom nove Iris Plus integrirane grafike može vam ponuditi i limitirano iskustvo gaminga, primarno mobilnih i MOBA naslova, no daleko je bolje od dosadašnjih HD GPU-a.

 

Lenovo Yoga C940 14IIL 7

Iako procesor nema snagu 14 nm verzije, svakodnevno korištenje neće patiti s obzirom na brojne druge nadogradnje koje je Ice Lake donio, uključujući i novi WiFi 6. Dobivate i 1 TB NVMe SSD diska, 16 GB RAM memorije kao i bateriju koja je izdržala gledanje videa sa 50 % svjetline čak osam sati. Ako malo prilagodite rad sustava da preferira trajanje baterije te dodatno smanjite svjetlinu, na laptopu možete raditi još nekoliko sati dulje.

 

Lenovo Yoga C940 14IIL 5

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Lenovo Yoga C940-14IL

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lenovo Yoga C940-14IL - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.