HP Pavilion x360 Convertible 15-br0xx

HP Pavilion x360 Convertible 15-br0xx

Gimnastičar odličnog ekrana

Pavilion X360 za glavni feature ima ekran koji se okreće, kako u nazivu kaže - za puni krug. Za takav model ključan je ekran koji je među jačim stavkama

Pavilion kod HP nomenklature označava pristupačnije serije, a kada se u nastavak doda x360 Convertible dobije se križanac stilova koji mora imati neke premium sastojnice, a opet zadržati ne previsoku cijenu. Kako je to HP postigao?
HP Pavilion X360 15 manja
Počnimo od premium stvari. Već smo u podnaslovu spomenuli kako je kod konvertibilnih 2-u-1 uređaja jako bitan ekran (bitan je kod svih prijenosnika) jer je jedan od modova rada tablet i kao dodirni ekran ima ipak nešto veće zahtjeve. Kod ovog modela radi se o Full HD ekranu IPS matrice s odličnim kutovima gledanja, glossy premazom koji nije u svim situacijama korištenja opcija koju cijenimo. U odnosu na većinu srednjestrujaških prijenosnika koji muku muče s kvalitetom prikaza, ovo je pravo osvježenje.
Osim vrlo dobrog ekrana, prijenosnik ima vrlo čvrste šarke koje spajaju ekran i kućište, a sve zbog glavne mogućnosti okretanja ekrana. Ostatak nije od tako kvalitetnih materijala. Vanjsko kućište je izrađeno od tvrde plastike koja vrlo uspješno imitira aluminij dok je iznutra plastika koja imitira drvo, a prigovor ide podlozi tipkovnice koja se uvija pod pritiskom.
HP Pavilion X360 15 manja2Pod pozitivne stavke stavit ćemo SSD za operativni sustav i Bang & Olufsen ozvučenje. Zvučnici su smješteni iznad tipkovnice i zvučna slika je prilično dobra za prijenosnik, a glasnoća je solidna, dovoljna za kućno uživanje u multimediji, ali ne i za tulum.
Prijenosnik pokreće Kaby Lake i3 procesor s dvije jezgre i četiri threada, a ima vrlo dobre performanse uz 8 GB radne memorije i SSD od 128 GB, s time da je unutra još i terabajtni disk. Naš testni model stigao je s Radeonkom 530 i integriranom HD 620 grafikom, pri čemu je Intelova grafika u nekim stvarima i jača od posebne grafičke. Ukupno, moguće se igrati na nezahtjevnim naslovima ili na smanjenim postavkama i nižoj rezoluciji, ali nije ideja da se ovaj model koristi kao gaming prijenosnik. Doduše, u ponudi ovaj uređaj dolazi i s jačim procesorom i s jačom nVidijinom grafikom.
Od sučelja su tu standardni HDMI i čitač kartica, dva USB 3.1, od čega je jedan Type-C, a zanimljivost je tipka za pojačavanje i stišavanje volumena zvuka koju smo u konačnici dosta koristili. Tipkovnica je solidna s dubokim hodom tipki i relativno udobna za tipkanje, ali se podloga uvija pa se dojam kvari. Touchpad je prostran, ali nije lijepo izveden prijelaz s okolnom plastikom uz poneki problem s lijevom i desnom tipkom, ne toliko s njenim funkcionalnostima koliko s pogađanjem lokacije jer je cijeli touchpad izveden u jednom komadu.
HP Pavilion X360 15 manja3
Kod X360 Convertible prijenosnik se sam automatski prebaci (ako tu opciju odaberete) u tablet mod okretanjem ekrana. U tablet modu imamo izbornik sličan onom iz Windowsa 8, a uz prezentacije ovaj je način zgodan za gledanje filmova, mada sa smještajem zvučnika u šator ili tablet modu zvuk ide iza, što nije najidealnije.
Kvalitetan monitor, dobar zvuk i vrlo dobar hardver uz konvertibilne mogućnosti glavne su prednosti. Na izradu nemamo puno prigovora, no to je segment na kojemu se uštedjelo, kućište je u potpunosti plastično i kao najveći minus bi naveli uvijanje ispod tipkovnice.

Više informacija

  • Model: HP Pavilion x360 Convertible 15 br0xx
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Cool Faktor: 4
  • Proizvođač: HP
  • Procesor: Intel Core i3 7100U
  • Memorija: 8 GB DDR4
  • Grafički sustav: AMD Radeon 530 i Intel HD Graphics 620
  • Tvrdi disk: 128 GB SSD+1TB HDD
  • Zaslon: 15,6’’ 1920 x 1080 IPS
  • Mreže: Wi-Fi 802.11ac/b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Priključci: 2x USB 3.1 (1x Type-C), 1x USB 2.0, HDMI, čitač kartica,1x RJ-45
  • OS: Windows 10
  • Dimenzije i masa: 383 x 243 x 22,5 mm /1,99 kg
  • Plus: Zaslon, hardver, zvuk, performanse
  • Minus: Plastično kućište
  • Ustupitelj i cijena:

    HP Inc
    www.hp-store.hr

    4.999,00 kn

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HP Pavilion x360 Convertible 15-br0xx

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP Pavilion x360 Convertible 15-br0xx - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.