Antec P20C ARGB

Antec P20C ARGB

Prostrano i atraktivno

Funkcionalno i prostrano mainstream kućište koje se prije svega ističe odličnim omjerom cijene i mogućnosti. Ugrađena tri RGB ventilatora s prednje strane pak omogućuju osjetno atraktivniji izgled vašeg računala.

Sve veći broj proizvođača kućišta se odlučuje svoje modele gaming kućišta predstaviti u dvije varijante, sa i bez RGB osvjetljenih ventilatora. Na ovaj način korisnici mogu birati između kućišta s atraktivnim RGB osvjetljenjem i kućišta bez osvjetljenja za sve one koji žele minimalističko kućište. Tako i Antec svoj model mainstream kućišta P20C nudi u ove dvije verzije, a u ovom slučaju testirali smo varijantu s osvjetljenim ventilatorima. Obično su verzije s RGB ventilatorima nešto skuplje, no u ovom slučaju cijena je više nego povoljna za kućište ovakvih mogućnosti.

Funkcionalan dizajn

Dakle, ono što je glavna odlika ove verzije P20C kućišta svakako su ukupno tri 120 mmm ARGB ventilatora koja su ugrađena s prednje strane. Ovdje moramo napomenuti da je Antec u ovo kućište ugradio poseban kontroler za ventilatore koji podržava tri ARGB ventilatora i tri obična PWM ventilatora. Same efekte osvjetljenja možete podesiti putem posebne tipke na kućištu, a možete, dakako, i putem matične ploče uskladiti osvjetljenje s drugim uređajima svojeg računala.

Tri ugrađena RGB ventilatora vizualno izgledaju više nego dobro, posebno u kombinaciji s jedinstveno dizajniranom prozirnom metalnom prednjom maskom. Pritom omogućuju odgovarajući protok zraka kroz kućište. Ovdje moramo reći da određeni nedostatak predstavlja izostanak stražnjeg ventilatora, no ovaj ćete problem lako riješiti samostalnom ugradnjom dodatnog ventilatora sa stražnje strane.

Antecovo kućište P20C odlikuje se minimalističkim dizajnom, prostranom unutrašnjošću i vrlo dobrom kvalitetom izrade. Riječ je o nešto većem mainstream gaming kućištu koje omogućuje ugradnju najnovijih komponenata, prije svega moćnijih grafičkih kartica i procesora. Pritom u potpunosti podržava i ugradnju matičnih ploča E-ATX.

Prilikom dizajna, Antec je ponajprije veliku pažnju poklonio odgovarajućoj podršci za vodena hlađenja, te općenito potencijalu po pitanju hlađenja komponenata. U kućište možete ukupno ugraditi 9 ventilatora, a što se tiče vodenih hlađenja, možete koristiti hlađenja s 120, 240 ili 360 mm radijatorima s gornje ili prednje strane. Zanimljivo je također napomenuti da kućište posjeduje integrirani odvojivi držač za grafičku karticu čiju poziciju možete podesiti prema potrebi.

 

antec.jpg

Antecovo P20C kućište ističe se poprilično jedinstvenim dizajnom prednje stranice koja je u potpunosti od metala, što u kombinaciji s ugrađenim RGB ventilatorima donosi vrlo atraktivan izgled vašeg računala

 

Super isplativo mainstream kućište

Svakako u pozitivne strane ovog Antecovog kućišta moramo ubrojiti i veliki broj korisnih priključaka s gornje strane. Pored veće tipke za uključivanje računala nalazi se tipka za podešavanje LED osvjetljenja, a tu su i ukupno tri USB priključka od kojih je jedan s podrškom za USB-C. Također, na raspolaganju su vam zasebni audio priključci za slušalice i mikrofon.

Relativno prostrana unutrašnjost omogućuje jednostavnu početnu ugradnju svih komponenata, kao i buduće nadogradnje i zamjene. Zahvaljujući jako dobro riješenom upravljanju kabelima moguće je posložiti vrlo urednu unutrašnjost računala uz maksimalan potencijal po pitanju hlađenja.

Bez većih problema je omogućena i vertikalna ugradnja grafičke kartice, za sve one koji preferiraju takav način ugradnje. Na kraju, valja spomenuti i bočnu staklenu stranicu od 4 mm kaljenog stakla koja upotpunjuje atraktivan izgled ovog kućišta.

U svakom slučaju, Antecovo P20C kućište s RGB ventilatorima svakako je nešto vizualno atraktivnije, a pritom i dalje nudi velik broj pozitivnih osobina poput prostrane unutrašnjosti, metalne prednje površine, jednostavnosti ugradnje i velikog broja korisnih priključaka s gornje strane. S obzirom na cijenu, moramo reći kako je omjer cijene i mogućnosti više nego povoljan.

 

tablica-antec.jpg

 

 

Više informacija

  • Model: P20C ARGB
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Isplativost: Vrlo dobra
  • Proizvođač: Antec
  • Dimenzije, težina: 490 x 469 x 220 mm, 8,1 kg
  • Podržane matične ploče: mini-ITX/ µATX /ATX, E-ATX
  • Hlađenje: 3x 120 mm RGB ventilatora s prednje strane
  • Ustupitelj i cijena: Antec www.antec.com Cijena: 127 €
  • Max. visina hladnjaka: 170 mm
  • Max. dužina grafičke kartice: 375 mm
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Antec P20C ARGB

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.