D-Link DCS-6100LH

D-Link DCS-6100LH

Jeftin kućni špijun

Jako lijepo dizajnirana i cjenovno povoljna kamera koja ima gotovo sve što treba prosječnom kućnom korisniku. Kvaliteta snimke se pokazala vrlo dobrom, a jedini ozbiljni nedostatak je izostanak podrške za micro SD karticu pa ste za pohranu snimki osuđeni na cloud uslugu.

Ova kompaktna i moderno dizajnirana kamera ponajprije je namijenjena korištenju unutar neke od prostorija vašeg doma. Zahvaljujući decentnom i minimalističkom dizajnu bez problema će se uklopiti u kućno okruženje, a posebno se ističe malim dimenzijama. Ovako malena i lagana više djeluje poput kakve igračke nego podsjeća na ozbiljnu nadzornu kameru.

Međutim, D-Link je ovu kameru opremio vrlo sposobnim 2 MP senzorom koji omogućuje Full HD streaming i snimanje, istina pri maksimalnih 15 fps-a. Zahvaljujući širokom kutu snimanja od 110° ova će kamera bez problema obuhvatiti i prostor neke veće sobe. Kod ovakvih je proizvoda svakako jako važna brza i jednostavna instalacija, a po tom pitanju ovdje nemamo većih zamjerki.

Ponajprije instalirate odgovarajuću D-Linkovu mydlink aplikaciju za vaš pametni telefon, potom skenirate QR kod na kameri i vrlo brzo kamera će biti posve operativna. Kameru možete montirati na strop ili zid, a s obzirom na fleksibilni stalak možete i mijenjati smjer orijentacije do određenog kuta. Također, male dimenzije kamere omogućuju vam da je lako i brzo prebacite iz jedne prostorije u drugu.

 

D Link DCS 6100LH 1

Sama D-Linkova aplikacija nudi dobar broj opcija kojima možete podesiti način rada kamere, a ovo se prije svega odnosi na prepoznavanje pokreta te odgovarajuće obavijesti koje se potom šalju na vaš telefon. Što se tiče snimanja video sadržaja, ovdje nam je na raspolaganju isključivo cloud opcija, odnosno korištenje D-Linkove usluge cloud snimanja, jer snimanje na bilo koji drugi medij poput micro SD kartice nije podržano.

Možete odabrati SD ili HD snimanje. Kvaliteta HD snimki je sasvim solidna, uz već ranije spomenuto ograničenje od 15-20 fps-a. Ukoliko uzmemo u obzir kako je ova kamera osmišljena kao relativno jeftino ulazno rješenje za kućnu uporabu, kvaliteta snimke je zadovoljavajuća. Kameru možete povezati s drugim kućnim pametnim sustavima i pomoćnicima, poput Googleovog Assistanta i Amazonove Alexe.

 

D Link DCS 6100LH 2

Za sve koji žele jeftinu kućnu nadzornu Wi-Fi kameru ovo je dobar odabir, ali imajte na umu da ste ovisni o cloud usluzi što se tiče snimanja video materijala.

Više informacija

 • Model: DCS-6100LH
 • Ukupna ocjena: 3
 • Proizvođač: D-Link
 • Senzor: 2 MP CMOS
 • Format video snimanja: H.264
 • Maksimalna video rezolucija: FullHD
 • Maksimalna rezolucija fotografije: 2 MP
 • Mreža: Wi-Fi:IEEE802.11b/g/n
 • Tip kartice / Maks. kapacitet: MicroSD, do 256 GB
 • Dimenzija / Masa: 104x 60x 60 mm, 65 g
 • Plus: dizajn, male dimenzije, jednostavna instalacija, Full HD snimanje
 • Minus: izostanak podrške za snimanje na micro SD karticu
 • Ustupitelj i cijena: dlink.com, 284 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.