Garmin Venu 3

Garmin Venu 3

Za svakog rekreativca

Pametni i sportski satovi odličan su poklon jer se mogu naći u raznom spektru cijena, dizajna i mogućnosti.

Ako tražite poklon za okorjelog rekreativca ili sportaša, najnoviji Garminov sportski pametni sat bit će odličan pogodak.

Govorimo, naravno, o novom Garmin Venu 3 modelu koji donosi premium funkcije u mid-range kategoriju ponude po nikad atraktivnijim hardverskim specifikacijama i novim softverskim mogućnostima.

 

Garmin_Venu_3-4.jpg

Pokretanje mjerenja: Garminovi satovi pratit će razne performanse kroz cijeli dan, no možete ih i sami aktivirati za trenutne rezultate

 

Garmin_Venu_3-5.jpg

Slika zdravlja: Izmjerit će sve vrijednosti odjednom i tako vam jednim klikom dati podatke - od otkucaja, disanja, stresa do zasićenosti krvi kisikom

 

Garmin_Venu_3-6.jpg

Pulsni oksimetar: se kod Venu 3 standardno pali noću, a sat ga koristi za mjerenje kvalitete sna, te vas može i upozoriti na nepravilnosti ako ih detektira

 

Treći model u seriji donosi neprimjetno veće dimenzije kućišta u odnosu na prethodnika, a zadržavaju se i dvije veličine, tako da u ponudi dobivate i žensku Venu 3S verziju. Novi modeli dobivaju značajno bolje trajanje baterije, što je možda većini i najbitnije poboljšanje na novim uređajima. Sada Venu 3 traje do 14 dana u načinu rada pametnog sata, s do 26 dana s aktiviranim Battery Saverom. Trajanje baterije ovisi uvelike i o vašem načinu korištenja, no većina može očekivati preko tjedan dana na jednom punjenju, što je iznad prosjeka u svijetu pametnih satova.

Venu 3 dobio je i veći zaslon s dijagonalom od 1,4”, što je primjetno povećanje kada ih direktno usporedite, a na zaslon stane više sadržaja te ima još bolju rezoluciju s 454 x 454 piksela. Sve to Venu 3 čini atraktivnim za sport i rekreaciju, a čelični okvir i suptilan dizajn čine ga idealnim i za više „casual“ nošenje van sportskih aktivnosti. Venu 3, kao i manji Venu 3S, dolazi u više kombinacija boja, s opcijom kožnih ili silikonskih remena, a manji modeli u startu dolaze s većim izborom boja, pa si svatko može izabrati idealan model za kombiniranje s ostatkom odjeće.

Imali smo par tjedana da se satom pozabavimo, a osim klasičnog isprobavanja za vrijeme treniranja, vjerno smo ga pokušali nositi kroz cijele dane da prati naš status i dok radimo i dok spavamo. Na kraju je izbacio more podataka sa statistikama i savjetima za razne segmente naših navika kako bismo mogli lakše razumjeti i potencijalno ispraviti neke od njih.

 

Screenshot_20231117_110828_Connect.jpg

Korištenjem grafa: kroz vrijeme možete lako vizualizirati koliki intenzitet treninga ste imali, a sa ostalim podacima s vremenom pratite i napredak

 

Screenshot_20231117_111005_Connect.jpg

Stres: uvelike utječe na vašu energiju tijekom dana, a aplikacija vam nudi i uvid u najstresnije trenutke koje ste imali po danu

 

Najbolji primjer je spavanje, no osim vremenskog spavanja, Garmin vas ocjenjuje i po kvaliteti na koju utječu brojni čimbenici, od kvalitete rekreacije dan prije, do stresa s kojim ste taj dan bili suočeni. Tako vam, primjerice, Body Battery statistika daje odličan uvid u kvalitetu i balans vašeg svakodnevnog života.

Mi smo tako otkrili da, iako nam je općenita kvaliteta odmora dobra, često ne dosežemo vremenski optimalno trajanje sna koje bi nam optimalno napunilo „tjelesnu bateriju“, statistiku čije praćenje zapravo ukazuje na vaš umor.

Satu će trebati par tjedana da se prilagodi vašim svakodnevnim navikama i rekreaciji, a zatim će na temelju prijašnjeg dana i kvalitete sna odrediti koliko ste „napunili svoje baterije“.
Zatim kroz naredni dan prikazuje pad vaše „tjelesne baterije“ na temelju stresa, vježbanja, napora i odmora kroz dan, i te podatke koristi za ocjenjivanje kvalitete sna za sljedeći put kada zaspete. San se ocjenjuje na temelju toga koliko ste nemirni, koliko vremena provedete u dubokom i REM snu, a prati se i vaše disanje, kao i SPo2 vrijednosti.

Ovisno o vašem vježbanju, svako jutro uz općeniti kratki opis svojeg stanja, dobit ćete i savjet trebate li se odmarati ili je vrijeme da pokušate dosegnuti novu razinu fitnessa. Sat će vas također obavijestiti i kada osjeti da ste pod većim opterećenjem od uobičajenog.

 

Screenshot_20231117_111314_Connect.jpg

Varijabilnost pulsa: nova je mjera kod Venu 3 uređaja, te vam nakon nekoliko tjedana daje na uvid prosječnu statistiku, kao i savjete za trening

 

Još pametniji

Od Smart funkcija, istaknimo mogućnost obavljanja poziva preko sata zahvaljujući mikrofonu i zvučniku, no sat omogućuje i beskontaktno plaćanje, pregledavanje poruka i slika, pa čak i odgovaranje pomoću minijaturne tipkovnice, na Android sustavu.

Jedan zanimljiv dodatak je i kod praćenja sigurnosti gdje možete postaviti sustav da pri detekciji pada, bilo s bicikla ili za vrijeme hodanja, sat automatski može poslati poruke vašim odabranim kontaktima s GPS lokacijom kako bi vas bilo lagano pronaći u slučaju nesreće.

 

Screenshot_20231117_111326_Connect.jpg

Sve na jednom mjestu: Aplikacija obavlja odličan posao kod sažimanja svih podataka u pregledne liste i grafove

 

Screenshot_20231117_112450_Connect.jpg

Spavanje: je statistika koju smo rado koristili, te pomno pratili savjete sata za poboljšanje kvalitete sna

 

Glazba je također podržana, pa povezivanjem, primjerice, Spotifyja na sat možete preuzeti omiljene playliste offline, spojiti slušalice sa satom i preko njega slušati glazbu dok vježbate da ne morate stalno misliti na mobitel.

Kada dođe vrijeme rekreacije, Garmin je u Venu 3 ugradio najnoviji HR senzor koji se može naći i u premium Fenix 7 Pro modelima, a osim visoke preciznosti, nudi smanjenu potrošnju energije, kao i potencijalne softverske nadogradnje za još više novih funkcija u narednoj godini.

Osim doslovnog mora sportova i rekreacija koje možete pratiti bilo vani ili u zatvorenom, Garmin je puno uložio i u HIIT treninge - javlja vam benefite odrađene vježbe, kao i projicirana vremena za oporavak.

Vjerujemo da je ovo idealan sat za sportaše i rekreativce koji žele visoku preciznost zajedno s vrlo laganim satom koji ima masu svega 46 g sa silikonskom narukvicom.

 

Garmin_Venu_3-3.JPG

Novi senzor: Venu 3 dobiva i potpuno novi Garminov ELEVATE v5 senzor lansiran nedavno i na Pro modelima Fenix i Epix linije

 

Garmin_Venu_3-1.jpg

AMOLED zaslon: osjetno je većih dimenzija u novoj generaciji s lako čitljivim podacima, a i dalje zadržava impresivno dugo trajanje baterije
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Garmin Venu 3 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.