KONČAR i na ovogodišnjem Job Fairu dokazao zašto je jedan od najpoželjnijih domaćih poslodavaca

KONČAR i na ovogodišnjem Job Fairu dokazao zašto je jedan od najpoželjnijih domaćih poslodavaca

Grupa KONČAR je i jedan od 5 najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj prema odabiru ChatGPT-ja.

Kao najveći domaći izvoznik te regionalni predvodnik u elektroenergetici i tračničkom prijevozu, Grupa KONČAR se među domaćim, ali i europskim visokotehnološkim proizvođačima posebno ističe upravo po tome što sve svoje proizvode i rješenja često razvija samostalno - isključivo u Hrvatskoj i s timom domaćih stručnjaka.

 

IMG-20230518-WA0010.jpg

Štoviše, KONČAR je s gotovo 5.000 zaposlenika ujedno i jedan od najvećih domaćih poslodavaca te jedan od 20 najpoželjnijih hrvatskih poslodavaca prema istraživanju portala mojposao.hr, a znanja i vještine svojih inženjera razvija još od njihovih studentskih dana u sklopu bogate tradicije bliske suradnje s akademskom zajednicom. Zanimljivo je kako je nedavno i ChatGPT odabrao baš KONČAR kao jednog od 5 najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj.

Pritom se posebno ističe suradnja sa zagrebačkim Fakultetom Elektrotehnike i računalstva (FER), koja se nastavila i ovog svibnja na Job Fairu, najvećem sajmu poslova u Hrvatskoj koji FER tradicionalno organizira s ciljem upoznavanja i povezivanja studenata sa stručnjacima iz poslovne zajednice te razmjene iskustava i daljnjeg profesionalnog razvoja studenata po završetku fakulteta.

 

institut.jpg

Na ovogodišnjem, ukupno 16. izdanju Job Faira koje se održavalo 17. i 18. svibnja na Zagrebačkom velesajmu, jedan od najvećih izlagača i pokrovitelja ponovno je bio KONČAR, koji je u sklopu svog izložbenog prostora predstavio neke od najsuvremenijih proizvoda i rješenja.

 

Najveći sajam poslova u Hrvatskoj ponovno potvrdio svoj značaj za studente

Organizator najvećeg sajma poslova u Hrvatskoj, Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i ove je godine u suradnji s Klubom studenata elektrotehnike i Savezom studenata FER-a mladim ljudima pružio iznimnu priliku za istraživanje karijernih mogućnosti, upoznavanje budućih poslodavaca te svoje profesionalno usmjeravanje u nadolazećim godinama.

 

IMG-20230518-WA0012.jpg

Točnije, na ovogodišnjem Job Fairu, studentima su se predstavila čak 152 poduzeća iz 14 različitih industrija, a u sklopu sajma održana su i razna popratna događanja posvećena aktualnim tehnološkim trendovima i karijernim mogućnostima. Studenti su tako tijekom dvodnevnog programa imali prilike poslušati 24 različita predavanja iz raznih sektora i industrija te sudjelovati na 17 stručnih radionica.

 

KONČAR nastupio s impresivnim nizom poslovnih primjera i rješenja

Posebnu pažnju studenata ponovno je privukao izložbeni prostor KONČARA, pri čemu je ostvaren važan direktan pristup kandidatima i potencijalnim budućim zaposlenicama. U fokusu ovogodišnjeg predstavljanja KONČARA, bila su digitalna rješenja te napredne tehnologije koje tvrtku čine poznatom diljem svijeta.

 

dst.jpg

Studenti koji su posjetili izložbeni prostor KONČARA, tako su imali priliku izbliza upoznati softversku platformu KONČAR – Digitala za upravljanje energetskom i kritičnom infrastrukturom u realnom vremenu, kao hardverska te softverska rješenja KONČAR – Instituta za elektrotehniku za primjenu u tračničkim vozilima, teškim teretnim vozilima i raznim industrijskim sustavima ili pak saznati više o multifunkcionalnom numeričkom zaštitnom releju generacije KONPRO 2, uređaju koji je nastao u suradnji KONČAR – Elektronike i informatike s FER-om.

 

IMG-20230517-WA0003.jpg

Uz to, predstavljeni su i neki od najnovijih projekata i referenci KONČARA. Najviše pažnje privukla je real time SCADA, rješenje implementirano na najvećoj i najnaprednijoj sunčanoj elektrani u Hrvatskoj – SE Donja Dubrava. Riječ je o projektu KONČAR – Inženjeringa prilikom čije su realizacije u elektranu ugrađeni samostalno razvijeni proizvodi i rješenja nekoliko društava Grupe KONČAR.

 

Domaća visokotehnološka rješenja globalnih razmjera

A kada je riječ o najpoželjnijim domaćim poslodavcima, posebno se ističe KONČAR. Ovaj regionalni lider u elektroenergetici i visokotehnološkim rješenjima, sa stoljetnim iskustvom i globalno prepoznatim portfeljem, već dugi niz godina njeguje tradiciju akademske izvrsnosti te ulaže iznimne napore u obrazovanje i razvoj domaćih stručnjaka.

 

IMG-20230518-WA0005.jpg

Pritom blisko surađuje s najboljim domaćim visokoobrazovnim institucijama, zahvaljujući čemu zapošljava i razvija perspektivne mlade kadrove koji su jedan od najvažnijih čimbenika za ono čime se tvrtka najviše ponosi – vrhunskim proizvodima stvorenim isključivo vlastitim znanjem i alatima za tržišta diljem svijeta.

 

Vrijedna saznanja iz prve ruke

Za kontinuirani razvoj mladih stručnjaka u STEM području, po kojima je Hrvatska iznimno prepoznata na širem području Europe, od vitalne su važnosti iskustva iz prve ruke, kakva KONČAREVI inženjeri studentima pružaju već dugi niz godina, kako kroz predavanja i laboratorijske vježbe na fakultetima, tako i kroz nastupe na manifestacijama kao što je Job Fair. Ove godine, posebno se istaknuo Mladen Marković, stručnjak iz KONČAR – Distributivnih i specijalnih transformatora, koji je za studente održao predavanje pod nazivom Oprez! Visoki napon! o izazovima s kojima se susreo kao svježe diplomirani stipendist tvornice transformatora i na daljnjem vlastitom karijernom putu.

 

IMG-20230518-WA0012.jpg

Poseban interes prisutnih privuklo je i predavanje Josipa Babića iz KONČAR – Instituta za elektrotehniku pod nazivom Mozak vlaka. U ovom tematskom predavanju studentima je predstavljen platformski pristup razvoju ugradbenih računalnih sustava, ilustriran kroz bogatu paletu projekata tvrtke te kroz opis aktualnih sklopovskih i programskih platformi.

Velik broj ovih rješenja studenti su imali prilike i vidjeti unutar KONČAREVOG izložbenog prostora, koji je zainteresirao brojne ambiciozne studente FER-a i ostalih srodnih fakulteta. Tom prilikom, predstavnici čak osam društava Grupe KONČAR pobliže su upoznali studente s radom tvrtke te im pružili korisne informacije o mogućnostima za prakse, stipendije, izrade seminarskih i završnih radova, kao i o potencijalnom zaposlenju te daljnjem karijernom putu u KONČARU.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

KONČAR i na ovogodišnjem Job Fairu dokazao zašto je jedan od najpoželjnijih domaćih poslodavaca - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.