KulenDayz 2022

KulenDayz 2022

(IT) će i piće

Održana je kultna slavonska IT konferencija. Svi smo otišli kući puni dobrih dojmova i novih znanja ali i jedinstvenih gastro iskustava.

Prvi vikend rujna bio je rezerviran za KulenDayz. Kasno ljeto donijelo je ljetne pljuskove, ali to nije spriječilo šokce da naprave još jednu spektakularnu konferenciju. Moto KulenDayza je „slow down“, a već kod dolaska možete shvatiti zašto. Organizatori su kroz godine uspjeli u svom naumu – napraviti hedonističku, opuštenu IT konferenciju kakve nema nadaleko i naširoko.

Svi dolaze dobre volje, a odlaze još bolje. Prvi dan konferencije održao se na seoskom imanju Didin Konak, nadomak Parka prirode Kopački rit. Malo jutarnje kiše nije ubilo dobru volju, štoviše, odlično je rashladilo ljetne sparine kako bi cijeli dan IT konferencije u prirodi svima bio ugodan.

 

kulendayz 2

Kiša nimalo nije smetala okupljenoj gomili, no i ona je ubrzo prerasla u predivan ostatak dana.

 

Plan i program

KulenDayzi nemaju linearan raspored konferencija u glavnoj sali poput većine drugih. Kao i prethodnih, ove je godine program bio tematski izuzetno bogat. Predavanja se poklapaju, pa posjetitelji biraju što ih zanima, tim više što su predavanja prvog dana konferencije bila dužeg formata s pauzom između. Posjetitelji su tako mogli birati između predavanja iz područja projektnog menadžmenta, podatkovne znanosti, računalne sigurnosti, clouda, developmenta, Microsoftovih tehnologija, razvoja igara, blockchaina, umjetne inteligencije i drugih.

 

kulendayz 4

Zabavni kutak uključivao je tematsku arkadnu igru Kulen Force.

 

Unatoč želji da se posluša sve u punom formatu, to zbog količine sadržaja jednostavno nije bilo moguće. Predavanja su održala vrlo zvučna imena hrvatske IT scene, profesionalci koji se godinama bave prijenosom znanja i vještina, uključujući Nenada Trajkovskog, Tomislava Lulića, Dejana Sarku, Luku Manojlovića i druge. Najveća vrijednost koju možemo izvući iz svega jest to što se predavači profesionalno bave poslom koji predaju i slušateljima prenose priče iz prakse, a ne samo „profesorsko“ teorijsko znanje.

Posebno nas je oduševila opuštenost predavača i posjetitelja. Neki su predavali u sponzorskim majicama, Lulić u dresu omiljenog nogometnog kluba, treći izvaljeni u udobni naslonjač, gdje je vrijeme toliko brzo prolazilo, a bili su raspoloženi za kavu i kolače između predavanja uz ugodan razgovor o svemu, a ne samo o poslu.

Al’ se nekad dobro jelo

Slavonci su nadaleko poznati kao najbolji domaćini. KulenDayz ne bi opravdavao svoje ime da osim visokog IT-a ne nudi i vrhunsku hranu i piće. Ono što su nam pripremili organizatori nadmašilo je sva očekivanja i ljestvicu postavilo jako visoko za sve nadolazeće konferencije. Već prvog dana bio je organiziran obilan ručak i večera, gdje su organizatori imali zadaću dobro nahraniti stotine ljudi.

 

kulendayz 6

Gulaš je samo jedna od poslastica u kojima smo guštali kroz tri dana konferencije.

 

Slavonski specijaliteti samo su se nizali, a bili smo počašćeni najboljim lokalnim specijalitetima. Som i smuđ na žaru, fiš-paprikaš, čobanac, gulaš, teletina i roštilj na sve moguće načine, samo su neki od specijaliteta kojih se možemo sjetiti. Rakija, vino i pivo tekli su u potocima. Organizatori KulenDayza zbilja žele da njihovi gosti, kako ih sami nazivaju, uživaju svim čulima i nakon trećeg dana otiđu kući ispunjeni i puni dojmova.

Osječka Tvrđa

Doista nije lako probuditi se rano ujutro nakon cijelog dana predavanja i zabave, pogotovo kad večeru upotpune tamburaši i fenomenalno društvo IT profesionalaca. No, trebalo je pronaći energiju i za drugi dan, koji je po svemu djelovao kao da će trajati još duže, te biti ispunjeniji sadržajem. Tako je i bilo. Kraća predavanja s formatom od sat vremena, garantirala su da ćemo moći pogledati više različitih predavanja koja su bila smještena u razne predavaonice u kompleksu osječke Tvrđe.

Imali smo priliku poslušati Ratka Mutavdžića, Tomislava Jakopca, Mirnu Koričan Lajtman, Adisa Juga i druge. Posebno nam je drago bilo vidjeti Aleksandra Gavrilovića, koji je sve češći gost raznih konferencija, a čija je iskustva game developmenta u Hrvatskoj uvijek korisno poslušati, pogotovo onima koji i sami razmišljaju o razvoju karijere u tom pravcu.

 

kulendayz 3

Mirna Koričan Lajtman je održala fantastično predavanje o pronalasku i isticanju svojih vrlina i „supermoći“ u poslovnom okruženju.

 

Dodatak drugom danu, bili su predstavnici IT kompanija, koji su IT stručnjake koncentrirane na jednom mjestu iskoristili kako bi vrbovali koji novi talent u svoje redove. Također, održan je KulenDayzKidz, program za mališane od 7 do 15 godina, koji ih je na najbolji mogući način uveo u sve čari IT-a. Oružje se kuje dok je vruće, zar ne?

 

kulendayz 5

Predstavnici kompanija i sponzori već su se tradicionalno okupili sa zanimljivim goodiesima i igrama, ne bi li privukli talente u svoju kompaniju.

 

Vidimo se iduće jeseni

KulenDayz opravdao je sva očekivanja. U razgovoru s drugim posjetiteljima i predavačima, svi su oduševljeni opuštenom „slow down“ atmosferom koju nudi jedino KulenDayz. Prvi tjedan rujna, nakon dugih ljetnih godišnjih odmora, težak je za užurbanu atmosferu zagrebačkih konferencija, stoga nam je Osijek najbolji mogući prijelaz iz ljeta u jesen. Još jedan mali predah prije vraćanja u urede i užurban tempo, tim više što se KulenDayzi završavaju velikim „team-buildingom“ za goste. Već smo se najavili za iduću godinu. Jedva čekamo.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

KulenDayz 2022 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.