Sve što vam treba za mali zimski izlet - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Sve što vam treba za mali zimski izlet

Sve što vam treba za mali zimski izlet

Možda nismo dočekali snijeg, ali smo zato odlučili provesti vikend na moru i zabilježili sve avanture novim Nokia G50 mobitelom.

Nakon dugog tjedna nema boljeg načina da provedete vikend od izleta podalje od kuće i obveza. Odlučili smo se zaputiti u Split, potaknuti dobrom prognozom, i tako pobjeći od sive, vlažne i hladne zagrebačke stvarnosti.

Torba odjeće i napunjeni mobitel sve su što vam treba za dobar odmor i zabavno putovanje. Pokrenuli smo odličnu Spotify playlistu, upalili navigaciju i mobitel postavili na držač tijekom vožnje.

 

20211205 185955

Dok put po D1 dionici možda ne zahtijeva preciznu navigaciju, točan prikaz nadolazećih zavoja kao i ostale informacije, značajno će pridonijeti udobnosti u vožnji, pogotovo kada su vam informacije ispisane na velikom 6,82 inčnom zaslonu koji se brzo prilagođava ambijentalnom svijetlu, kako vas ne bi zaslijepio tijekom vožnje.

 

Noć HDR 3

Uz aktivan GPS, konstantno streamanje glazbe putem Bluetootha, uključen ekran i putovanje od šest sati lako može iscrpiti bateriju mobitela, što je također jedan od faktora odluke pri biranja uređaja prije kupnje. Srećom, Nokia G50 koju smo koristili dolazi sa čak 5.000 mAh baterije koja je zajedno s novim Snapdragon 480 5G čipsetom potrošila svega 38% svojeg kapaciteta tijekom putovanja.

 

Zalazak glavna HDR

Vožnja starim cestama van sezone pravi je užitak jer više nema gužvi, iako je rano mrak, lagano možete uhvatiti odlične slike zvjezdanog neba kada se nađete usred nenaseljenog područja ili pak adventske ukrase gradića kroz koji prođete putem.

 

20211204 160216

Budući da smo na put krenuli direktno iz redakcije, na jednoj kraćoj pauzi bilo je vrijeme za protegnuti noge i uhvatiti par dobrih kadrova Nokia kamerom.

 

Zalazak selfie

S obzirom na ugodan minus koji nas je dočekao kada smo izašli iz auta, brz pogled u zrak otkrio je prekrasno zvjezdano nebo koje, naravno, želite i zabilježiti na fotografiji. Slikanje takvog prizora mobitelom nije nemoguće, no bitno je odabrati uređaj sa solidnim Pro načinom slikanja za najbolji efekt. Nokia G50 ima jednostavan način snimanja s klizačima za odabiranje postavki.

 

Noć pro

Fokus stavite na beskonačnost, ISO je najbolje staviti između 400 i 800 za pristojne rezultate, koji će opet upiti solidnu količinu svijetla.

 

20211204 123022

Na kraju, najbitnija je ekspozicija s trajanjem oko 15 sekundi. Opcija od 20 sekundi mogla bi rezultirati laganim, ali primjetnim pomakom zvijezda, s obzirom na rotaciju zemlje, pa se slika ne čini potpuno fokusiranom.

 

20211204 154355

Mobitel smo naslonili na prozor od vrata automobila s vanjske strane te ga spustili dovoljno da dosegnemo gumb za slikanje. Ostalo vam može reći i sama slika.

 

20211205 194553

Mobitel ima i vlastiti noćni način slikanja, idealan za slikanje adventa koji ipada vrlo oštro, pogotovo kod kontrasta lampica i gradske okoline noću.

 

Noć način

Drugi dan proveli smo u Splitu te se odlučili na šetnju obalom do Sustipana za uistinu epske slike zalaska sunca.

 

Noć HDR

U ovakvim situacijama HDR mogućnosti slikanja vašeg mobitela budu testirane, a rezultati su odlični, bilo da smo slikali stražnjom ili selfie kamerom.

 

Večer HDR 3

Kada je sunce već zašlo iza oblaka krenuli smo malo do grada i zabilježili još detalja fotkama koje su se pokazale vrlo oštrima i u najzahtjevnijim situacijama.

 

Večer HDR

Glavna kamera ima i najveći senzor te je idealna za večernju fotografiju pogotovo u noćnom načinu slikanja, samo upozorite ekipu da budu mirni tokom slikanja.

 

Večer HDR 2

Da zaokružimo izlet, porcija Sushija za doma i komplementarna fotka hrane u vrlo zahtjevnom osvjetljenju pokazuju punu snagu kamere koja će vam omogućiti slikanje zanimljivih trenutaka u životu bez mutnih detalja.

 

Noć HDR 2

64 GB pohrane dovoljno je za sve vaše slike, a integracija Google Android sustava omogućuje jednostavan backup slika u cloud.

 

Ultraširoka HDR

Vikend klasično brzo prođe, a doma nas je otpratila kiša. Ponovno, uz dobru glazbu i veliki zaslon za navigaciju, svako putovanje može biti užitak vozili se sami ili u društvu, bez brige o stanju baterije mobitela.

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sve što vam treba za mali zimski izlet - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.