Qualcomm najavio Smart Protect opciju za Snapdrgon 820 Zeroth

Qualcomm najavio Smart Protect opciju za Snapdrgon 820 Zeroth

Qualcomm je najavio da će njihov Zeuroth neuralni čip uz pomoć aplikacije imati opciju zvanu "Qualcomm Snapdragon Smart Protect". Ova opcija pruža zaštitu od malware-a te će biti besplatna za OEM-ove. 

Zeroth čip koristi "kognitivnu računalnu tehnologiju" koja uključuje on-device inteligenciju, prenosi TomsHardware. Qualcomm je dizajnirao ovaj čip da razmišlja kao biološki mozak i da uči iz svojeg iskustva kako bi postao što bolji. 

Ovaj čip i njegov potencijal bio je prikazan još 2013. na primjeru robota koji je koristio čip kako bi otkrio samo bijele pločice na podu, izbjegavajući ostale šarene pločice. Robot je uspio ovo napraviti zahvaljujući tome što je "naučio" gdje bi bijele pločice trebale biti. Upravo zahvaljujući kongitivnoj sposobnosti čipa, Zeroth može detektirati "neprirodno ponašanje" na mobilnim uređajima. Bez problema radi i sa ostalim anti-malware opcijama koje imaju Avast, AVG i drugi. Također, Smart Protect poboljšava privatnost uređaja zato što je opcija bazirana lokalno nego "cloud-based" te može detektirati kada druge aplikacije pokušavaju narušiti vašu privatnost tako da šalju podatke na njihove vlastite servere i bez vašeg znanja. Koristit će manje energije zbog optimizacije sa Snapdragonom 820.  

Smart Protect opcija je samo dio Qualcommovog "Haven" zaštitnog sustava, koji uključuje i "SafeSwitch" (zaštita protiv krađe uređaja), Snapdragon StudioAccess DRM, Sense ID 3D otisak prsta za autentifikaciju i SecureMSM tehnologiju (koristi se za čuvanje osjetljivih podataka izoliranih od mobilnog operativnog sustava). Snapdragon 820 SoC, Zeroth i navedene opcije očekuju se da će izaći u prvoj polovici sljedeće godine. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Qualcomm najavio Smart Protect opciju za Snapdrgon 820 Zeroth - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.