Garmin predstavio Fenix 8 i Enduro 3 pametne satove

Garmin predstavio Fenix 8 i Enduro 3 pametne satove

Garmin Fenix 8 dolazi u veličinama od 43 mm, 47 mm ili 51 mm, s dvije opcije zaslona: svijetlim AMOLED zaslonom i starijim, energetski učinkovitijim MIP (Memory-in-Pixel) zaslonom, koji nudi mogućnosti solarne naplate zahvaljujući Garminovoj Power Glass tehnologiji.

Modeli s AMOLED zaslonom mogu trajati do 29 dana u načinu rada pametnog sata, dok modeli s MIP zaslonom mogu trajati do 48 dana u načinu rada pametnog sata, i to uz stalno uključen zaslon. Nevjerojatno.

Garmin Fenix 8 sada ima načine rada za ronjenje, s mogućnošću da sat postane radno računalo za ronjenje i omogućuje spuštanje do 40 metara dubine za ronilačke aktivnosti. Prema Jonu Hosleru, voditelju proizvoda Fenix 8, vodootporni gumbi osiguravaju da čak i ispod 40 metara dubine ronioci mogu vratiti se na dubinu od 40 metara, a Fenix 8 će i dalje raditi ispravno.

Uz vodootporne gumbe, modeli s opcionalnim titanijskim okvirom i safirnim staklom bit će dostupni za kupnju.

cf-xl.jpg

Hardverske značajke kao što su LED svjetiljka s Garmin Epix Pro, novi zvučnik i mikrofon za obavljanje brzih poziva i postavljanje jednostavnih naredbi poput "postavi timer na pet minuta" također su prisutne ovdje.

Fenix 8 također obećava unaprijeđene načine rada za trening snage i nove funkcionalnosti karata, poput značajke "dinamičko kružno navođenje", koja nudi opcije za povratak na početak vaše rute. Korisnici koji trče sada će dobiti ovu obavijest kada su otprilike na 40% svog trčanja.

43 i 47 mm AMOLED verzija Fenix 8 modela dostupna je za kupnju po cijeni od 1.099,99 EUR, dok je cijena 51 mm AMOLED modela 1.299,99 EUR.

47 mm solarna inačica sata se također prodaje po cijeni od 1.099,99 EUR, dok je 51 mm SOLAR 1.199,99 EUR.

 

Enduro 3

Kao što mu ime sugerira, Garmin je Enduro 3 namijenio ultramaratoncima i svim ekstremnim sportašima čija aktivnost zahtijeva dugo trajanje baterije, čak i po Garminovim standardima, čim manju masu uređaja, ali da pritom zadrži robusnost pri izradi. 

Stoga ni ne čudi da Enduro 3 dolazi s učinkovitim MIP (Memory-in-Pixel) zaslonom, čija baterija u načinu rada pametnog sata izdrži 36 dana, dok se ta brojka uz pomoć solarnog punjenja penje na vrtoglavih 90 dana. Uz određene načine rada za štednju baterije, solarno punjenje omogućava Enduro 3 pametnom satu nominalno neograničeno trajanje baterije.

Enduro 3 nosi 10 ATM certifikat vodootpornosti, što znači da sat može podnijeti tlak istovjetan onome na dubini od 100 metara.

cf-xl_1.jpg

Sat dolazi s elastičnim najlonskim remen s čičak-trakom radi što lakšeg krajnjeg proizvoda, a tu su i safirni zaslon te titanijski okvir. Kućište je izrađeno od polimera pojačanog vlaknima. 

Masa kućišta iznosi 57 g, dok je s remenom ta brojka veća za samo 6 g. Tako je ukupna masa sata 63 g.

Enduro 3 dostupan je u samo jednoj veličini - 51 mm - i prodaje se po cijeni od 899,99 EUR.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.