Intel prodaje neispravne procesore 13. i 14. generacije, tvrdi izdavač igara

Intel prodaje neispravne procesore 13. i 14. generacije, tvrdi izdavač igara

Prošlog mjeseca, Intel je obećao razbiti "mit" da je Arm bolji od x86. Iako će vrijeme pokazati hoće li Intel ispuniti svoje obećanje, problemi s nestabilnošću vezani uz postojeće procesore 13. i 14. generacije još uvijek nisu pravilno riješeni.

Još gore za Intel i njegove korisnike, izdavač igara je nedavno izjavio da imaju 100% stopu kvarova s procesorima 13. i 14. generacije.

Izdavač igara Alderson Games nedavno je objavio izvješće ističući razloge zašto vjeruje da "Intel prodaje neispravne procesore 13. i 14. generacije". Tvrdi da su njihovi razvojni programeri i krajnji korisnici iskusili nestabilnost na računalima s procesorima 13. i 14. generacije.

Problemi su također utjecali na poslužitelje posvećene igrama tvrtke. Prema izdavaču, u nekim slučajevima problemi uzrokuju i oštećenje SSD-a i memorije te korisnicima prikazuju "obmanjujuće" poruke o pogreškama.

Iako smo već čuli neke od gore navedenih zapažanja u vijestima, Alderson Games je iznio zapanjujuće tvrdnje nakon testiranja Intelovih procesora 13. i 14. generacije.

Primijetili su da je stopa kvarova tih procesora "gotovo" 100%. U njihovim testiranjima, procesori su isprva radili dobro, ali su kasnije pogoršali i na kraju otkazali.

Čak ni najnovija ažuriranja BIOS-a i firmvera, koje su izdali Intelovi partneri za matične ploče, nisu ih mogla spasiti. Iako priznaje da "bilo koji proizvod može imati nedostatke i probleme", Matthew Cassells, osnivač studija Alderon Games, smatra da Intel treba povući pogođene procesore i izdati povrat novca korisnicima.

 

Što je Intel rekao o problemima sa stabilnošću svojih čipova?

Intel je isprva šutio o problemima sa stabilnošću, ali je napokon javno progovorio o njima u svibnju i preporučio profil "Intel Default Setting" za rješavanje problema. Mjesec dana kasnije, tvrtka je otkrila dodatne detalje i izjavila da je eTVB greška pridonijela problemima nestabilnosti te da je rješenje u pripremi.

Intel surađuje sa svojim partnerima za matične ploče kako bi uveli popravke za eTVB grešku prije 19. srpnja, no korisnici bi mogli i dalje imati problema nakon primjene tih popravaka. To je zato što eTVB greška nije glavni uzrok problema nestabilnosti, za koji Intel još uvijek nema odgovor.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.