Sony potvrdio povratak na scenu prijenosnih gaming konzola - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Sony potvrdio povratak na scenu prijenosnih gaming konzola

Sony potvrdio povratak na scenu prijenosnih gaming konzola

Trenutno je poznat kao Projekt Q, a zapravo se radi o prijenosniku koji će samo streamati igre s PS5. Drugim riječima, to je PS5 kontroler sa zaslonom, a koristit će se isključivo za PS Remote Play.

Iako je E3 otkazan, ljetne najave vezane za gaming nisu. Tijekom Sonyjevog prijenosa uživo PlayStation Showcase, tvrtka je potvrdila glasine da radi na novom prijenosniku za igranje. Međutim, ne radi se o nasljedniku PlayStation Vite iz 2011., već će ovaj uređaj biti sličniji Logitech G Cloudu i Razer Edgeu, koji su fokusirani na streamanje igara.

Jim Ryan, generalni direktor i predsjednik tvrtke Sony Interactive Entertainment, dao je prvi uvid u izgled novog uređaja, koji i dalje nema službeno ime, ali je interno u Sonyju poznat kao Projekt Q. Detalji njegovih mogućnosti, specifikacije i performanse još nisu poznate, ali Ryan je potvrdio da će imati ogromni HD ekran od 8 inča koji će se nalaziti između, čini se, dvaju polovica PlayStation 5 kontrolera. Za kontroler je važno napomenuti da će uključiti sve gumbe i mogućnosti DualSense bežičnog kontrolera.

Ono što Projekt Q neće biti jest nova generacija PS Vite, ili čak ni zasebna prijenosna konzola koja bi se natjecala sa Steam Deckom ili Nintendo Switchem. Umjesto toga, radi se o prijenosniku koji je dizajniran specifično za PS Remote Play putem Wi-Fi mreže, a zahtijeva da su igre instalirane na PS5 (to vrijedi za sve igre osim VR naslova).

Sony također nije podijelio koliko će Projekt Q koštati, ali s obzirom da je napravljen kao dodatak PS5 koji košta preko 400 eura, nadamo se da će biti podosta jeftiniji od drugih prijenosnika za streamanje igara. Zasad, ti slabiji uređaji nisu dokazali zašto bi ih korisnici odabrali umjesto Valveovog Steam Decka, koji je također kompatibilan s PS Remote Play uz pomoć klijenta kojeg razvija neovisni proizvođač.

Sony je obećao da će objaviti još detalja vezanih uz Projekt Q u skoroj budućnosti, a očekuje se da će biti dostupan nekad kasnije u godini.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sony potvrdio povratak na scenu prijenosnih gaming konzola - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.