Telefon na Mediatekovom Dimensity 2000 čipsetu probio milijun na Antutu benchmarku

Telefon na Mediatekovom Dimensity 2000 čipsetu probio milijun na Antutu benchmarku

MediaTek se godinama probijao kao opcija čipseta za srednju i nižu kategoriju pametnih telefona, no kineski proizvođač s Dimensity čipovima postavlja se kao high-end model.

I dok kompanija u svojim videima najavljuje prvi čipset na 4 nm proizvodnom procesoru, za nadolazeći Dimensity 2000 čipset navodno već postoji velika navala od strane smartphone proizvođača. Vivo je jedan od modela koji testira novi čipset i objavio je rezultate Antutu benchmarka od modela V2184 za koji se pretpostavlja da će biti iz njihove X serije. Telefon pokreće MT6983 čip i na Antutu testu ostvario je 1.002.220 bodova te je prvi Android telefon koji je prešao rezultat od milijun bodova. Do sada je najjači rezultat ostvario Red Magic 6 pokretan Snapdragonom 888 koji je ostvario 850000, dok je Apple s M1 čipom u iPad Pro tabletu već probio granicu od milijun.

antutu benchmark vivo

Novi Dimensity 2000 kojeg će na 4 nm proizvodnom procesu raditi TSMC, trebao bi imati Cortex-X2 jezgru na 3.0 GHz, tri Cortex A710 jezgri i četiri A510. Prema dosadašnjim leakovima, novi Samsungov Exyons 2200 bi također trebao imati X2 jezgru na isto m radnom taktu, kao i Snapdragon 898. I dok će se CPU bitka voditi izgleda s vrlo sličnom arhitekturom kod proizvođača, razlika se očekuje u grafičkim karticama gdje se Mediatek oslanja na ARM Mali-G710 MC10, dok će Samsung razviti GPU u suradnji s AMD-om, a Snapdragon ostati na Adreno grafici.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Telefon na Mediatekovom Dimensity 2000 čipsetu probio milijun na Antutu benchmarku - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.