MediaTek prezentirao svoje AI mogućnosti na MWC-u

MediaTek prezentirao svoje AI mogućnosti na MWC-u

Poznati proizvođač čipseta i relativno česta alternativa Snapdragonu kod Android pametnih telefona MediaTek prezentirao je mogućnosti hardverski pogonjene generativne umjetne inteligencije u Barceloni

U sklopu svog štanda na MWC-u izložili su nekoliko telefona pogonjenih svojim čipsetom - jedan od takvih uređaja bio je Oppo Find X7 kojeg pogoni njihov Dimensity 9300 čipset.

IMG_20240226_131849.jpg

Korak 1: Originalna slika 

Jedna od mogućnosti bila je stvaranje sažetaka za bilješke, novinske članke, web stranice i slično. 

IMG_20240226_132024.jpg

Korak 2: Otišli smo u opciju Cropping, te odabrali AIGC Remover, pomoću kojeg smo označili ljude na slici kako bi ih AI uklonio. 

Druge dvije opcije su bile generiranje foto i video materijala - jedna je bila generiranje slika na temelju napisanog prompta, a druga je bila generiranje GIF-ova na temelju prompta. 

IMG_20240226_132032.jpg

Korak 3: AI je uklonio ljude (i kišobran) sa slike, te zamijenio izrezani dio fotografije generiranim sadržajem koji odgovara okolini

Ono što se nama činilo imati praktično na uređaju - bez potrebe korištenja ikakvih usluga u oblaku - jest izrezivanje ljudi ili nekih objekata iz slike, što će onda AI nadopuniti odgovarajućim sadržajem s vrlo dobrim rezultatima, kao što možete i vidjeti na slikama. 

IMG_20240226_131951.jpg

Korak 1: Ponovno imamo originalnu sliku

Zadnja opcija koju bismo htjeli istaknuti, a također se čini vrlo poželjnom za pronaći u standardnim opcijama za uređivanje slika u Galeriji, jest proširivanje fotografija uz pomoć umjetne inteligencije. 

IMG_20240226_131904.jpg

Korak 2: Jednom kad smo odabrali opciju AI Expansion, odlučili smo se koliko će finalnog proizvoda činiti originalna slika, a koliko treba nadopuniti AI

Proces je vrlo jednostavan: otvorite željenu sliku u Galeriji, kliknete na Uredi, a zatim odaberete opciju AI ekspanzija. Zatim prilagodite veličinu slike, odnosno koliki će postotak nove fotografije činiti original, a koliko će AI morati nadopuniti.

IMG_20240226_131911.jpg

Korak 3: Pričekajmo dok AI generira novu fotografiju

Dakako tu treba pronaći balans kako se ne bi događale greške jer sumnjamo da će AI jednake rezultate imati ako treba popuniti 15 % fotografije i ako treba praktički generirati cijelu novu fotografiju. 

IMG_20240226_131936.jpg

Korak 4: Razlika između originalne fotografije i generiranog sadržaja se može primijetiti, ali rezultat je sveukupno vrlo dobar!
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

MediaTek prezentirao svoje AI mogućnosti na MWC-u - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.