Intel predstavio detalje o nadolazećim mobilnim Tiger Lake procesorima - 3.0 out of 5 based on 1 vote
Intel predstavio detalje o nadolazećim mobilnim Tiger Lake procesorima

Intel predstavio detalje o nadolazećim mobilnim Tiger Lake procesorima

Nova, 11. generacija Intel mobilnih procesora zamijeniti će trenutne Ice Lake procesore, a Intel najavljuje značajan redizajn.

Novi Tiger Lake procesori otisnuti su na 10 nm++ proizvodnom procesu. Intel tvrdi kako je korištena nova SuperFin tehnologija sa jedinstvenim dizajnom tranzistora koji bi trebao rezultirati poboljšanjem u performansama kao da su prešli na manji proizvodni proces.

 

Intel Tiger Lake 11

Najveća novost kod Tiger Lake procesora je svakako novi Xe LP grafički sustav o kojem se dugo priča te će napokon biti i službeno dostupan u integiranoj verziji.

 

Intel Tiger Lake 11th2

Biti će podržani 8K monitori, a podržan je i novi LPDDR5 sustav radne memorije sa brzinama do 5400 MHz. Naravno, sustav pdoržava i standardnu LPDDR4 memoriju koja će ipak vjerojatno biti u većini mobilnih sustava na tržištu.

 

Intel Tiger Lake 11t3

Intel Tiger Lake-U procesori imati će četiri fizičke jezgre i integriranu Xe-LP grafičku komponentu sa ukupno 768 grafičkih jezgri, te radni takt od 1.300 MHz. Što se samih procesorskih jezgri tiče, Intel najavljuje burst brzine iliti kratkotrajan boost u rangu od 5,0 GHz, što je svakako impresivno za 10nm proizvodni proces s obzirom na trenutnu ponudu.

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Intel predstavio detalje o nadolazećim mobilnim Tiger Lake procesorima - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.