Lansiran iPhone SE

Lansiran iPhone SE

Za one koji žele ostati u 2017.

Apple je lansirao "novi" iphone gdje je jedina prednost nostalgija koju neki korisnici možda osjećaju prema starim mobitelima.

Dok se ostatak svijeta ostavio starog dizajna te korisnicima ponudio što veći radni prostor u kompaktnom dizajnu, Apple vjeruje da može zaraditi prodajući stare modele sa minimalnom nadogradnjom.

Dobivate nevjerojatnu HD rezoluciju sa 750 x 1334 piksela. Sjećate se IPS zaslona? Možete imati tu tehnologiju u najnovijem mobitelu, u 2020. godini! Omjer zaslona i tijela mobitela od 65% neke će ostaviti bez riječi.

 

Apple new iphone se apple arcade screen 04152020

Dobivate i "classic" specifikacije kamera, selfie ima svega 7 megapiksela, dok je stražnja kamera sa 12 megapiksela, pa ako ste imali iPhone 8, ne morate se brinuti da ćete imati drugačije rezultate kod fotografiranja s obzirom da su modeli identični.

Ako se bojite brzog punjenja mobitela, Apple sa mobitelom šalje punjač od 5W sa kojim će se mobitel uz malo sreće uspjeti napuniti preko noći. Naravno, možete kupiti malo brži punjač kod službenih preprodavača.

 

iphone se 2

Drugim riječima, Apple preprodaje stari mobitel pod novim imenom, sa jednom nadogradnjom, a to je njihov Bionic 13 čipset, nadogradnja nad Bionic 11 čipsetom koji je bio u originalnom iPhoneu 8.

Konkretno to znači da će zahtjevnije aplikacije koje možda koriste specifične komponente novijih procesora malo bolje raditi, iako zbog samih specifikacija zaslona vjerujemo da će grafička komponenta biti minimalno iskorištena. Isto vrijedi i za sami procesor.

3D touch sa druge strane potpuno je maknut sa ovog modela, te ga sada imitiraju pomoću vibracija.

 

Apple new iphone se white 04152020

Mobitel dolazi i sa novim WiFi 6 standardom (nema 5G mogućnosti), no sumnjamo da ćete radi toga kupiti i WiFi 6 ruter s obzirom na njihovu cijenu koja je trenutno vrlo visoka.

Na kraju sve se svodi na cijenu, a prema dosadašnjim trendovima biti ćemo sretni ako ona za naše tržište bude ispod 500 eura. S obzirom na duh članka smatramo da postoje daleko isplativija ulaganja u mobilnom svijetu, pogotovo sa strane bitnih tehnologija za korisnika, poput većih AMOLED zaslona u istim dimenzijama telefona za nižu cijenu.

Primjere takvih mobitela svakako pogledajte na našem nedavnom testu pametnih telefona, ali i pojedinim recenzijama vrhunskih mid-range uređaja.

 

iphone se

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lansiran iPhone SE - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.