Sve što je Apple predstavio: iPhone 16, Watch Series 10, AirPods4

Sve što je Apple predstavio: iPhone 16, Watch Series 10, AirPods4

Ako niste pratili događaj uživo, ovdje su svi detalji o najnovijim Appleovim telefonima, pametnim satovima i slušalicama.

Dok smo se odmah nakon događaja raspisali o novoj generaciji iPhone pametnih telefona, valja detaljnije analizirati i novu generaciju pametnih satova i bežičnih slušalica od Applea. 

Apple-iPhone-16-Pro-finish-lineup-240909.jpg

Apple je tako uz sad već standardnu četvorku iPhone uređaja - iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max - predstavio AirPods4, ažuriranja za AirPods Max i AirPods Pro, te Apple Watch Series 10. 

 

Watch Series 10

Apple Watch Series 10 nasljednik je prošlogodišnjeg Series 9. Ima najveći zaslon i najtanje kućište ikada na Apple Watchu, a širokokutni OLED zaslon je čak malo veći od onog na Apple Watch Ultra. Kućište ima zaobljenije kutove i širi omjer stranica, što bi, u kombinaciji s većim zaslonom, trebalo omogućiti više prostora za interakciju s grafikom i tekstom na satu. Apple tvrdi da je zaslon 40 posto svjetliji kada se gleda iz kuta, a pokazivat će i sekundarnu kazaljku koja otkucava čak i kada je zapešće spušteno.

Apple-Watch-Series-10-titanium-slate-240909.jpg

Apple Watch Series 10 pokreće novi S10 SiP čip, za koji Apple tvrdi da je izrađen za performanse, energetsku učinkovitost i inteligenciju (tj. Apple Intelligence). Jedan primjer Apple Intelligence mogućnosti na djelu na Series 10 je novo sučelje Photos, koje će automatski birati najbolje fotografije iz vaše galerije i prikazivati ih.

Što se tiče značajki vezanih uz fitness, Apple je najavio da će najnovija verzija watchOS-a omogućiti Series 10 da otkrije znakove apneje u snu, pod uvjetom da redovito nosite Series 10 tijekom spavanja. Apple tvrdi da čeka odobrenje FDA-a te očekuje da će značajka otkrivanja apneje u snu biti dostupna u više od 150 zemalja. U području aktivnosti, Series 10 imat će značajke za praćenje ronjenja i podržavat će novu aplikaciju Tides u watchOS 11.

Apple-Watch-Series-10-hero-240909.jpg

Još jedna nova značajka je mogućnost reprodukcije zvuka izravno iz zvučnika sata, što bi moglo biti korisno ako nemate AirPods ili druge Bluetooth slušalice pri ruci. Apple Watch Series 10 bit će dostupan u novom, sjajnom crnom aluminijskom finišu i novim poliranim titanijskim finišima. u SAD-u je dostupan za prednarudžbu već danas, a u širokoj prodaji bit će od 20. rujna.

 

AirPods 4

AirPods 4 su lansirani danas tijekom događaja za iPhone 16, kako su glasine i sugerirale. Imaju redizajnirani oblik slušalica koji bi trebao odgovarati većem broju oblika uha i biti općenito udobniji. Unutra se nalazi H2 čip, koji će omogućiti poboljšanu kvalitetu zvuka i omogućiti značajke poput Personaliziranog Prostornog Zvuka. Kutija za punjenje ima USB-C priključak i najmanja je kutija za punjenje AirPods slušalica do sada.

Apple-AirPods-4-with-case-240909.jpg

Osim standardnih AirPods 4, bit će i drugi model koji podržava aktivno poništavanje buke (ANC) i Transparentni način rada. Značajka "Conversation Awareness" će automatski smanjiti glasnoću medija kada slušalice prepoznaju da razgovarate s nekim. Standardne AirPods 4 koštaju 129 dolara u SAD-u, a AirPods 4 s ANC-om koštaju 179 dolara; oba modela dostupna su za prednarudžbu već danas u SAD-u, a u širokoj prodaji bit će od 20. rujna.

 

AirPods Max dobivaju nove boje

Apple nije izmislio toplu vodu s ažuriranim AirPods Max. Umjesto toga, bit će dostupne u nekoliko novih boja (ponoćno crna, plava, ljubičasta, narančasta i svjetlosno zlatna) te će podržavati punjenje putem USB-C. Nove boje mogu se naručiti unaprijed već danas po cijeni od 549 dolara u SAD-u, a u širokoj prodaji bit će od 20. rujna.

Apple-AirPods-Max-color-lineup-240909.jpg

Nove značajke slušnih pomagala za AirPods Pro

Apple je najavio nove značajke koje dolaze na drugu generaciju AirPods Pro, a koje su osmišljene kako bi pomogle u sprječavanju gubitka sluha (i povećanju svijesti o tome). Značajka pod nazivom "Zaštita sluha" bit će uključena po defaultu, a korisnici će moći napraviti klinički potvrđen test sluha kako bi vidjeli imaju li već neki gubitak sluha. Osim toga, AirPods Pro će imati ugrađenu značajku slušnog pomagala kliničke kvalitete, koja će raditi s profilom sluha kreiranim nakon što korisnik obavi test sluha.

Apple-AirPods-Hearing-Aid-240909.jpg

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.