Nvidia osvježila i standardne RTX mobilne grafičke kartice

Nvidia osvježila i standardne RTX mobilne grafičke kartice

Nedavno smo svjedočili velikom zajedničkom predstavljanju Intelove 10. generacije jakih mobilnih procesora i Nvidijinih novih SUPER grafičkih kartica koje će uz njih dolaziti.

Uz nove SUPER grafičke kartice koje je Nvidia najavila, specifično RTX 2070 SUPER i 2080 SUPER, otkrilo se još ponešto detalja koji se tiču standardnih verzija RTX linije.

Naime, AMD uskoro izbacuje svoju ponudu mobilnih kartica u obliku Radeon RX 5700M i Radeon RX 5600M modela. Nvidia ima solidno vodstvo u grafičkom dijelu ponude te ne namjeravaju ustupiti prostor konkurenciji.

Tako su osim novih SUPER kartica, RTX 2060 i RTX 2070 dobile hardverske nadogradnje nalik novim SUPER verzijama. Specifično, riječ je o naprednoj GDDR6 memoriji koja je dizajnirana da radi na nižoj voltaži, direktno smanjujući potrebnu električnu energiju za rad, oslobađajući ju samoj grafičkoj jezgri.

Druga komponenta koja je zamijenjena je "regulator" koji je do sada trošio oko 15% ukupnog TDP-a grafičke komponente, te je navodno sada taj postotak umanjen.

Rezultat svega toga je da RTX 2060 i RTX 2070 u nadolazećim laptopima imaju TDP od 115 W (do sada je bilo 90 W), a kao rezultat, maksimalni radni taktovi su im veći.

RTX 2060 je sa 1440 MHz porastao na 1485, a RTX 2070 je sa 1200 MHz porastao na 1285 MHz.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nvidia osvježila i standardne RTX mobilne grafičke kartice - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.