Nvidia izbacila nove drivere koji omogućuju DXR na novijim karticama

Nvidia izbacila nove drivere koji omogućuju DXR na novijim karticama

Nvidia je izbacila najnovije drivere, koji su već neko vrijeme najavljivani te omogućuju DXR funkcionalnost.

 

Ovaj driver omogućuje svim GTX grafičkim karticama generacije 1xxx da omoguće DXR funkcionalnost, ili točnije popularno nazvani RayTracing

No, prije nego se počnete veseliti ako imate karticu prošle generacije, ili mrštiti ako ste kupili RTX karticu jer su nove mogućnosti više kao proof-of-concept nego funkcionalan dodatak.

 

gtx rtx

Kako je i sama Nvidia najavila, performanse na GTX karticama biti će manje nego idealne upravo zbog nedostatka RT jezgri. To je slično kao da pokušavate gledati H.265 HEVC video na starijim procesorima koji nemaju hardversko dekodiranje tog formata te je gledanje jednostavnog videa prava muka za procesor.

Tako se i GTX kartice muče sa DXR efektima te jednom kada su efekti uključeni, ekvivalentna GTX kartica ima otprilike četvrtinu performansi svoje novije RTX verzije. Nove 16xx kartice jake su kao i komponente koje zamjenjuju u GTX rangu. 

DXR je veoma komplicirana implementacija za obradu grafičkim karticama bez posebnih jezgri, te je Nvidijino omogućivanje ove opcije potaknuto više time da pokažu smisao skupljih RTX kartica, ali i da omoguće većem broju korisnika da iskuse Raytracing, te da ga i developeri koji nemaju pristup novim karticama mogu testirati bez problema.

Novi driveri sada se mogu preuzeti sa Nvidijinih stranica.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nvidia izbacila nove drivere koji omogućuju DXR na novijim karticama - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.