Intel predstavio brojna nova rješenja u sklopu njihovog dana inovacija

Intel predstavio brojna nova rješenja u sklopu njihovog dana inovacija

Svake godine, potrebe za sve bržim i bržim pristupom ogromnim količinama podataka korisnicima postaje sve važniji te su nove tehnologije ključne kako bi se korisnicima mogla ponuditi adekvatna rješenja.

 

Intelova procesorska arhitektura omogućuje im da razviju i implementiraju brojna rješenja, od općih procesora različitih performansi, pa sve do specifičnih funkcija koje procesor mora obavljati.

Sa tim ciljem, Intelova serija druge generacije skalabilnih Xeon procesora ima preko 50 različitih procesora, od kojih su neki namijenjeni specifičnim radnim zadacima.

 

kaskada jezero

 

Intel te procesore dijeli prema performansama i cijeni u više kategorija: Brončana, srebrna, zlatna te platina. Osim snage procesora, značenje naziva označava i funkcije kojima ćete imati pristup na Intelovoj platformi.

Najzanimljiviji od njih svakako se nalaze u Platinum 9200 seriji procesora. Riječ je o četiri procesora koji spadaju u Adwanced Performance skupinu, te se radi o Platinum 9282, 9242, 9222 i 9221 modelima.

 

Intel Xeon 2

 

Najjači, 9282 ima ogromnih 56 jezgri sa 112 threadova i TDP od 400W te je namijenjen za najzahtjevnije korisnike na području Dana centara. Osnovna brzina procesora je 2,6 GHz, dok boost ide do 3,8 GHz. Ostali procesori imaju po 48/96 jezgara te 32/64 za zadnja dva.

 

d5 p4326 ssd

Uz procesore, tu su i nove Intel Optane tehnologije, te ako postoji jedno mjesto gdje Optane zaista može zasjati onda su to Data centri. QLC tehnologija sada u jednu ćeliju zapisuje četiri bita što omogućuje ogromne količine podataka po povoljnijim cijenama i uz pomoć drugih tehnologija i softvera omogućuje prije svega brzu, ali i izdržljivu ponudu za pisanje velikih količina podataka.

Intel se nada kako će novom ponudom zamijeniti još veću količinu tržišta SSD memorijom umjesto klasičnih HDD-a za „warm storage“ aplikacije.

 

ethernet 800

No, pospremanje podataka i njihova obrada nisu jedini problemi kojima se Intel bavi. Te podatke potrebno je i slati unutar mreže velikim brzinama, te tako sada Intel nudi i 100 GbE mrežne kartice za novu generaciju sustava pohrane velikih količina podataka.

Svi proizvodi se na tržištu mogu naći već danas, dok se Ethernet 800 serija adaptera očekuje u trećem kvartalu 2019. godine.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Intel predstavio brojna nova rješenja u sklopu njihovog dana inovacija - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.