Intel se priprema za lansiranje novih procesora 9. generacije

Intel se priprema za lansiranje novih procesora 9. generacije

Ažuriranje koda BIOS-a kod mnogih proizvođača daje nam naslutiti da se spremaju novi procesori iz Intela

 

Novi procesori i dalje će spadati u postojeću devetu generaciju, no zasigurno će kao i do sada imati zadatak popuniti cjenovne praznine koje se trenutno mogu naći u Intelovoj ponudi.

Većina trenutnih procesora devete generacije nema omogućenu integriranu grafičku komponentu, te su označeni slovom "F". Intel ima naviku nakon što je linija procesora izbačena pričekati malo i zatim popuniti "rupe" u ponudi gdje su cjenovne razlike između dva modela velike.

Trenutna, deveta generacija od osme se najviše razlikuje u samom vrhu ponude, kod i7 modela i više, gdje za razliku od prošle generacije koja je imala 6 jezgri i 12 threadova, deveta u procesoru ima 8 fizičkih jezgri. Naravno, performanse fizičkih jezgri bolje su od dodatka virtualnih.

Svi veći igrači u proizvodnji matičnih ploča najavili su kako su BIOS-i već spremni ili će biti uskoro i novi procesori raditi će bez problema. Izlistani procesori na stranicama nekih pokazuju i kako će postojeći procesori imati novi "stepping" što znači da je vjerojatno došlo i do promjene u proizvodnji procesora devete generacije.

ASUS, ASRock i Gigabyte potvrdili su da će Z300 serija matičnih ploča odmah imati novi BIOS, dok će ostatak matičnih ploča ažuriranja dobiti kasnije.

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Intel se priprema za lansiranje novih procesora 9. generacije - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.