Nova linija brdskih bicikala tvrtke Rimac predstavljena u Zagrebu

Nova linija brdskih bicikala tvrtke Rimac predstavljena u Zagrebu

Novi G6 električni bicikl sa najmodernijom tehnologijom

U domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika održano je predstavljanje nove linije brdskih električnih bicikala Greyp Bikes Mate Rimca.



Greyp G6 kao glavnu diferencijaciju u odnosu na postojeću ponudu brdskih bicikala ističe primijenjenu visoku tehnologiju.

Razvoj nove linije električnih bicikala započeo je idejom da se ne kreira jedan u nizu električnih bicikala, već da se iskoriste nevjerojatne mogućnosti elektrifikacije, povezivosti, “gamificationa” te uz dodatak iznimne kreativnosti stvori jedinstveni proizvod.

Jedna od glavnih odlika novog bicikla uloga je pametnog telefona koji postaje glavno korisničko sučelje.

 

IMG 20190315 WA0000

G6 na temelju informacija dobivenih iz niza ugrađenih senzora direktno sudjeluje u donošenju odluka koje utječu na ponašanje bicikla, a time i samu vožnju, a u nekim slučajevima i sam može donijeti odluku.

Primjerice, na temelju broja otkucaja srca vozača; G6 sam prilagođava nivo asistencije motora, a G-senzor detektira opasne situacije i započinje proceduru slanja poziva u pomoć.

Niz podataka koji se prate i bilježe, poput prikaza utrošene energije vozača, ali isto tako i one električne, pružat će uvid u stanje bicikla i u navike korisnika, a sve s ciljem unaprjeđenja korisničkog iskustva i još boljeg doživljaja.


G6 je, za razliku od svog prethodnika, pedelec model što znači da vozač pri pedaliranju ima asistenciju električnog motora, ali čim prestane pedalirati i asistencija motora prestaje.

 

IMG 20190315 WA0002

Povezivost omogućava slanje naredbi biciklu ili pak dohvaćanje snimaka s integriranih kamera na biciklu, čak i kad bicikl i korisnik nisu na istoj lokaciji. Kamere s funkcijom neprekidnog snimanja bilježe svaku situaciju, a video snimke i fotografije moguće je podijeliti u realnom vremenu na društvenim mrežama.

Inovativnu eSIM tehnologiju koja donosi povezanost na internet bez fizičke SIM kartice omogućio je Hrvatski Telekom, a Greyp bicikli su se korištenjem nove tehnologije pozicionirali uz bok najnaprednijim visokotehnološkim proizvodima na svijetu.

G6 je punokrvni off-road bicikl. Okvir je napravljen od kompozita ojačan karbonskim vlaknima, enduro geometrije na 27,5+ gumama, sa ovjesom od 150mm hoda izrađen sa RockShox komponentama.

 

839944a9 6067 43f4 894b c93aeb1b2197

Baterija i integrirani BMS (Battery Management System), razvijena i proizvedena u Greypu, jedna je od najkompaktnijih na tržištu, a unatoč tome ima kapacitet od 700 Wh što ju čini jednom od najvećih u industriji.

Motor, proizveden od MPF Drive-a, ima Greypu prilagođen firmware koji omogućava izvrsnu kontrolu, ali i dalje jaki okretni moment i prirodni osjećaj pod nogama.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nova linija brdskih bicikala tvrtke Rimac predstavljena u Zagrebu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.