Predstavljeni Google Pixel 3 i 3XL

Predstavljeni Google Pixel 3 i 3XL

Novi Pixel uređaji više nisu dio nagađanja nego impresioniraju potencijalne kupce zahvaljujući iznenađujućoj kvaliteti svojih featurea i hardvera.

 

Pixel 3 i Pixel 3 XL flagship su uređaji napravljeni pod budnim okom Googlea, čiji logo i nose. Oni su Googleov primjer kako pravi Android smartphone treba izgledati, sa čistim sučeljem bez dodataka izgleda i animacija koji mobitele samo usporavaju. 

Sa hardverske strane, oba uređaja su jednaka. Tu je naravno Snapdragon 845 te smartphone ima 4 GB RAM memorije i 64 ili 128 GB interne memorije, bez mogućnosti proširivanja. Utora za slušalice više nema, činjenica koju smo već više-manje očekivali, no zato je tu wireless brzo punjenje, za koje ćete naravno morati kupiti odvojeni dock.

Tema dosta diskusije, one pozitivne, ali i negativne su izgledi samih uređaja. Počnimo od XL verzije, koja uz 6,3 inčni OLED ekran, kako je već standard, ima notch. No, to nije maleni urez u ekran kao primjerice kod Essential phonea, ili Oneplus 6T modela. Ovaj notch je jedan od najvećih na tržištu, ili da budemo precizniji, najdubljih. Google ga opravdava stavljanjem dual kamera sprijeda te velikog zvučnika kako bi pružao odličan stereo doživljaj. 

 

google pixel 3 5

Dno uređaja ima i popriličnu bradu koja na sebi ima izrez za drugi veliki zvučnik koji je također okrenut u korisnika. Zajedno bi trebali pružiti jedno od najboljih iskustava slušanja bilo glazbe bilo ostalog sadržaja na bilo kojem uređaju.

Manja verzija dolazi u 5,5 inčnoj veličini OLED ekrana, no ima tradicionalniji dizajn bez notcha. Jedna stvar koju mnogi hvale je činjenica da oba uređaja dolaze s potpuno istim hardverom te je jedina razlika veličina samog ekrana i naravno kapacitet baterije, bez drugih minusa. Baterija manjeg primjerka ima 2915 mAh, dok veći ima bateriju 3430 mAh.

Oba modela dolaze u staklenom izdanju kako bi omogućili bežično punjenje te je stražnja strana napravljena od brušenog Gorilla Glass 5. Površina također daje dojam mekoće na dodir za ugodnije rukovanje. Dolazi u tri boje: Doslovno se zovu Samo Crna, Jednostavno Bijela i Nije Ružičasta. Gumb za zaključavanje na zadnja dva modela ima različite žarke boje što je već zaštitni znak Pixel uređaja.

Ono što najviše ljude zanima su naravno kamere. Nakon iPhone XS fijaska sa selfie kamera i agresivnog zamagljivanja lica da "poveća ljepotu", ljudi su ostali ugodno iznenađeni kristalno oštrom slikom Googleovih selfie kamera. Jedna je za klasične selfije, dok druga ima širi kut gledanja za grupne slike, a obje imaju iznenađujuću kvalitetu fotografija. Stražnja kamera je samo jedna te postavlja pitanje je li ih više uopće potrebno.

 

google pixel 3 4

Slike su velike oštrine, efekti poput bluranja pozadine su jednake, ako ne i bolje kvalitete od uređaja s više kamera, a digitalno zumiranje softverski daje visoku oštrinu i detalje slikama koristivši trešnju ruku samog korisnika da skupi dodatne podatke o sceni i predstavi ih u obliku iznimno oštre slike i kod velikog x5 zooma. Sve to zahvaljujući 12,2 megapikselnom senzoru te naravno Googleovom zasebnom čipu čiji je jedini zadatak obrađivati slike i video. Obje selfie kamere imaju osam megapiksela, no s različitim lećama i kutevima gledanja od 75 i 97 stupnjeva.

Naravno, većinu prostora zauzeti će vam slike i video, a kupnjom Pixel 3 uređaja osiguravate si i beskonačne količine spremanja takvih sadržaja u Googleov Cloud kako vam ne bi zauzimali vrijedan prostor na smartphoneu. 

Cijena i dobavljivost u Europi još nisu sigurni, a kamoli na našem tržištu. U SADu početna cijena za manji model iznosi 799 dolara, dok veći počinje sa 899 dolara. Dodajte još 100 dolara za modele s više memorije. Za jednostavno pretvaranje, možete računati da će u Europi koštati isti broj samo u eurima, s nešto ekstra u slučaju da se pojavi u našim dućanima.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Predstavljeni Google Pixel 3 i 3XL - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.