Google Pixel 3 i 3 XL: Pregršt AI-a

Google Pixel 3 i 3 XL: Pregršt AI-a

Iako su pojedine specifikacije procurile tjednima prije samog predstavljanja Googleovih Pixel 3 i 3 XL pametnih telefona, napokon smo dočekali predstavljanje te službene informacije.

Oba uređaja su prepuna umjetne inteligencije, pogotovo pri fotografiranju po čemu je Pixel linija najpoznatija. Naime, AI kod značajke Super Res Zooma pomaže pri očuvanju kvalitete fotografije pri, kako i samo ime kaže, zumiranju. AI obrađuje seriju fotografija te ih naposljetku sumira u jednu veće kvalitete.

Tehnologija Night Sight koristi istu tehniku, ali kod fotografiranja pri slabijem osvjetljenju. Tim se procesima bavi Visual Core čip. Googleova Top Shot tehnologija omogućava okidanje velikog broja fotografija od kojih AI odabere i sugerira najbolju. Time se korisnici novih Pixela ne trebaju zamarati ukoliko netko na fotografijama zažmiri ili, primjerice, neželjena ptica bude u kadru.

1

 

Već je previše informacija o AI-u, ali nekako se najinovativnijom čini Google Duplex. Naime, Google Assistant moći će se javiti na određeni neželjeni poziv te u realnom vremenu transkribirati poziv te dopustiti korisniku da odluči hoće li odgovoriti na poziv, ranije završiti sa njime ili blokirati broj. Ukratko, Google Assistant upozorit će pozivatelja kako priča s Googleovim servisom te da će korisnik dobiti kopiju razgovora. Nakon toga, Assistant će pitati za razlog poziva te ime. Sve to će Google u realnom vremenu transkribirati korisniku.

No, da se ne bi sve svelo na softver, Pixel 3 i 3 XL, kao što su blogeri najavljivali prije predstavljanja, dolaze sa OLED zaslonima od 5,5 (1080 x 2160 piksela) i 6,3 (1440 x 2960) inča (sa zubom) te su zaštićeni Gorilla Glassom 5 kao i stražnji dio uređaja. Zasloni podržavaju HDR te pokrivaju 100% DCI-P3 spektra.

Straga se nalazi kamera rezolucije 12,2MP s otvorom blende f/1,8, dok su sprijeda stavili dvije kamere od 8MP od kojih je jedna širokokutna kako bi svi prijatelji na rođendanskoj proslavi stali u kadar bez potrebe za selfie štapom. Video se može snimati u 4K rezoluciji pri 30 sličica u sekundi. 

2

Čipseti su za oba modela jednaki, a radi se o osmojezgrenom Qualcommovu Snapdragonu 845, dok je za grafiku zadužen Adreno 630. Sve to napajaju baterije od 2915 (Pixel 3) i 3450mAh (Pixel 3 XL), a korisnici će moći birati između modela s 64 ili 128 GB za pohranu te oba dolaze s 4GB RAM-a. 

Pojedine korisnike razočarat će nedostatak 3,5 mm inputa za slušalice, no s uređajima će dobiti Type-C slušalice te adapter. Čitač otiska prsta smješten je na standardnom mjestu za Googleove pametne telefone, točnije, na sredini poleđine uređaja. 

Pixel 3 i 3 XL doći će u tri boje: Clearly White, Just Black i Not Pink.

otvor

U SAD-u se cijene za Pixel 3 kreću od 800 dolara za 64GB model do 900 dolara za 128GB. Pixel 3 XL od 64GB će kupce koštati 900 dolara, dok će onaj od 128GB koštati tisuću dolara.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Google Pixel 3 i 3 XL: Pregršt AI-a - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.