Novi bridge fotoaparat od Canona: PowerShot SX70 HS

Novi bridge fotoaparat od Canona: PowerShot SX70 HS

Canon je izbacio novi fotoaparat u "bridge" kategoriji koja kao cilj ima "sve u jednom" mogućnosti nezamjenjivih leća.

 

Canon PowerShot SX70 HS zamjenjuje stariji model SX60 te donosi brojna poboljšanja kako za slikanje tako i za video. Od najvećih značajki nad prošlim modelom je veći broj piksela, 20,1 megapiksela je u novom fotoaparatu na senzoru veličine 1/2,3 inča. 

Relativno malen senzor znači i nižu kvalitetu slike u mračnim uvjetima snimanja, no zato dobivamo mogućnost optičkog zooma od 65x u žarišnoj duljini ekvivalentnoj 35mm od 21 do 1365 milimetara. Naravno, fotoaparat ima dodatne mogućnosti zooma te ga može još dodatno poboljšati sa žarišnom duljinom do 2730mm, no uz gubitak rezolucije. Napomenimo kako se slike mogu slikati u JPEG, ali i RAW formatu za još bolju obradu nakon slikanja.

 

Canon PowerShot SX70 HS 3

Druga značajna stavka je korištenje DIGIC 8 čipa za obradu podataka koji Canon već koristi u novijim mirrorless fotoaparatima te omogućuje odlično slikanje fotografija visoke količine detalja, kao i snimanje u 4K rezoluciji što ovaj fotoaparat čini odličnim i za vlogging, pogotovo s obzirom na vrlo malenu udaljenost fokusiranja.

DIGIC 8 čip zajedno sa senzorom u kameri omogućuju slikanje maksimalne brzine od 10 fpsa bez stalnog fokusiranja, kao i brzinu od 5,7 fpsa sa fokusiranjem prije svake slike.

 

Canon PowerShot SX70 HS 4

Fotoaparat izgledom možda podsjeća na DSLR, no radi se o mirrorless fotoaparatu koji na taj način "posprema" veliku leću. Zato imamo viewfinder s OLED tehnologijom koji sa sobom nosi i sve prednosti takvog sistema, od mogućnosti gledanja konačne slike do svih dodatnih informacija. Veći ekran straga se može okretati u sva tri smjera, te je zato pogodan i za video i vlogganje.

Naravno, fotoaparat ima sve moderne mogućnosti povezivanja poput Wifija i Bluetootha za brzo prebacivanje slika, ili kontrolu fotoaparata putem pametnog telefona.

Fotoaparat će se na tržištu naći u studenom 2018. godine, a cijena još nije poznata.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi bridge fotoaparat od Canona: PowerShot SX70 HS - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.