Prvi Intelov procesor proizveden na 10nm tehnologiji viđen u divljini

Prvi Intelov procesor proizveden na 10nm tehnologiji viđen u divljini

Nije tajna da Intel ima velikih problema sa smanjivanjem proizvodne tehnologije. Na kraju krajeva, i sami su to nedavno priznali. No, tri godine nakon obećanog datuma izlaska, pojavio se prvi 10nm procesor.

Intel je možda povukao par... upitnih poteza kada pričamo o Extreme verzijama procesora kojima su išli protiv Threadrippera koji je tada izašao sa cijelom šumom pravila i kompatibilnosti na koje se trebalo paziti, da ne pričamo o cijeni. Sada, gotovo tri godine nakon predviđenog datuma, Intel je rekao kako im je 10nm proizvodni proces u problemima, no da ipak izbacuju limitirane količine procesora iako nisu htjeli otkriti o kojim modelima se radi.

Sada je i ta informacija otkrivena u obliku 10nm Cannonlake procesora naziva i3-8121U. Kineski Webshop sada nudi Lenovo laptop serije Ideapad 330 sa već spomenutim procesorom i RX 540 2GB grafičkom karticom. Nudi se u više varijanti, no jedno je sigurno, a to je TN ekran rezolucije 1366 x 768 piksela koji nikoga neće oduševiti.

No, nas zanima procesor pa fokusirajmo se na njega. Proizveden 10nm procesom je na žalost njegova jedina značajka jer se sastoji od dvije jezgre koje podržavaju Hyperthreading, a rade na frekvencijama od 2,2 GHz pa do 3,1 GHz boost. ¸Čip ne dolazi s integriranim grafičkim procesorom što je neuobičajeno za Intel te je vjerojatan razlog stanje proizvodnje 10nm procesa.

 

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Prvi Intelov procesor proizveden na 10nm tehnologiji viđen u divljini - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.