Samsung predstavio nove 970 NVMe SSD diskove - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Samsung predstavio nove 970 NVMe SSD diskove

Samsung predstavio nove 970 NVMe SSD diskove

Najbrži do sada, spremni su se suočiti s novom generacijom koju konkurencija izbacuje, dokazujući da je Samsung i dalje neosporeni kralj Flash memorije

 

Novi 970 Pro i 970 EVO zamjenjuju 960 seriju M.2 NVMe SSD diskova, a glavna prednost im je veća brzina za istu cijenu. Serija 960 imala je maksimalnu brzinu čitanja u EVO verziji od 3.200 MB/s, a pisanja 1.500 MB/s. Novi 970 EVO ima brzine 3.500 MB/s i 2.500 MB/s te 500k IOPS. Cilj je bio odgovor na Western Digital Black seriju čiju cijenu doslovno kopira za razne rangove kapaciteta. 

Brzina je postignuta koristeći skuplju ali bržu MLC memoriju i na EVo diskovima srednje klase, novi Phoenix kontroler koji su napravili za ovu memoriju, te novi hladnjak oko kontrolera koji bi trebao omogućiti dulje maksimalne brzine.

Samsung se hvali i petogodišnjom garancijom te izdržljivost diskova s do 600 njihovog potpunog kapaciteta, što je puno za prosječnog korisnika kome je ovaj disk namijenjen. 

Cijene će biti identične onima prošle generacije, dok će modeli od terabajta i više biti nešto jeftiniji od prijašnjih verzija.

 

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung predstavio nove 970 NVMe SSD diskove - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.