Samsung predstavlja 990 EVO Plus SSD s ponajboljim performansama brzine u klasi s podrškom za PCIe 4.0

Samsung predstavlja 990 EVO Plus SSD s ponajboljim performansama brzine u klasi s podrškom za PCIe 4.0

S podrškom za PCIe 4.0 i najnovijom tehnologijom NAND model 990 EVO Plus idealno je rješenje za potrošače koji traže bolje performanse i energetsku učinkovitost osobnih računala. Optimiziran za igranje, rad i kreativne aktivnosti.

Model 990 EVO Plus temelji se na desetljećima Samsungove pionirske tehnologije poluvodiča s dokazanom pouzdanošću. Brzine sekvencijalnog čitanja dosežu 7250 megabajta u sekundi (MB/s), a brzine pisanja do 6300 MB/s, što je do 50 % bolje nego kod prethodnog modela 990 EVO. 

Iz Samsunga tvrde da su poboljšali performanse zahvaljujući najnovijoj 8. generaciji tehnologije V-NAND i kontrolera od 5 nanometara (nm), dok bi inovativni štitnik topline s premazom od nikla trebao smanjiti pregrijavanje i omogućava 73 % veću energetsku učinkovitost od svog prethodnika. 

samsung-ssd-novi-990-evo-plus-za-vidilab-otvorna.jpg

Model od 4 TB ima, prema Samsungu, najbolju brzinu nasumičnog čitanja u industriji od 1050 K IOPS, a brzina nasumičnog pisanja iznosi 1400 K ulazno-izlaznih operacija u sekundi (IOPS). 

 

Prošireni kapacitet pohrane

Potražnja za uređajima za pohranu visokog kapaciteta sve je veća zbog rukovanja velikim datotekama, uređivanja visokokvalitetnih videozapisa i igara nove generacije. Kako bi se zadovoljila današnja potražnja za pohranom, model 990 EVO Plus nudi velik kapacitet u modelu od 4 TB s većim ograničenjem za pohranu od modela 990 EVO. 

 

Podrška za softver Samsung Magician

Softver Samsung Magician sadržava paket alata za optimizaciju za poboljšanu funkcionalnost svih Samsungovih SSD diskova, uključujući 990 EVO Plus.

Korisnici mogu ubrzati postupak migracije podataka za nadogradnje SSD-a bez mnogo napora i na siguran način. Nadalje, softver Samsung Magician štiti važne podatke, prati zdravlje pogona i nudi prilagođenu optimizaciju performansi.

 

Specifikacije modela Samsung SSD 990 EVO Plus

HR_table.PNG

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.