Mislite da su grafičke skupe sada? Nvidia smatra da će i dalje rasti - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Mislite da su grafičke skupe sada? Nvidia smatra da će i dalje rasti

Mislite da su grafičke skupe sada? Nvidia smatra da će i dalje rasti

Nije lako biti gamer ovih dana. pogotovo ako ste ovu 2018. godinu planirali kao godinu upgradea svojeg ljubimca. Cijene hardvera mogle bi vas neugodno iznenaditi, a dobrih vijesti nigdje na vidiku

 

U kratko, cijene grafičkih kartica mogle bi prestati rasti tek u trećem kvartalu ove godine, a bilo kakav spust ne morate očekivati prije četvrtog kvartala. Na žalost ova informacija dolazi iz Nvidijinih kanala pa joj možemo dati prilično veliku vjerojatnost.

Cijela priča dolazi od menađera za prodaju popularne stranice Massdrop koji je vijest prenio na internet. On potvrđuje vijest koju smo i mi nedavno objavili, a to je da nema nedostatka grafičkih čipova za grafičke kartice, već je problem u memoriji koju grafičke kartice trebaju za funkcioniranje. Naime, prema izjavama upućenih, memorija od proizvođača završava u mobitelima velikih kompanija poput Samsunga i Applea koji imaju mogućnosti platiti ekstra kako bi prvi dobili količine memorijskih čipova koje trebaju, dok se manji proizvođači poput MSIja, ASUSa i Gigabytea bore za ostatke. Kako memorija nije potpuno jednaka, većina proizvođača se okrenula proizvodnji ekskluzivno memorije za mobitele radi veće zarade. Uzmimo u sve to i činjenicu da su prema zadnjim saznanjima kopači kriptovaluta u 2017. pojeli tri milijuna grafičkih kartica, gamerima se stvarno loše piše.

NVidia i AMD pokušavaju potjerati vodu na svoj mlin da tako kažemo, no do prvih rezultata krajem ove godine vidjet ćemo cijene puno veće od trenutnih.

 

 

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Mislite da su grafičke skupe sada? Nvidia smatra da će i dalje rasti - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.