Priča se da Nvidia izbacuje novu Ampere liniju već u travnju

Priča se da Nvidia izbacuje novu Ampere liniju već u travnju

Približava se dvogodišnji razmak od kada je izbačen zadnji high end čip, što znači da će Nvidia ove godine sigurno ponuditi novo rješenje da zadovolji svoje korisnike

 

Riječ je naravno o glasini, no ako se vrijeme objave stvarno približava, možemo očekivati sve češća "curenja" informacija o detaljima nove arhitekture. Naziv nove generacije, Ampere, bio je spomenut još prošle godine s mišljenjem da se radi o Volta čipu koji je prilagođen za gaming zadatke. Ostaje vidjeti radi li se o potpuno novoj arhitekturi ili prilagodbi Volte. 

Prvi čipovi, kodnog imena GA104 pogoniti će (najvjerojatnije nazvane) 2070 i 2080 verzije GPU kartica. Tradicionalno nakon njih možemo očekivati GA106 za srednji segment, pa i GA107 za ponudu na budžetu. GA102 obično ostaje za flagship rješenje poput aktualnog GP102 čipa koji je jezgra GTX 1080Ti grafičke kartice.

Još naravno nema detaljnih informacija, no vrijeme je za iščekivanje novih detalja jer jedva čekamo nova rješenja koja, nadamo se, neće biti atraktivna kripto-kopačima.

Izvor se može naći ovdje.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Priča se da Nvidia izbacuje novu Ampere liniju već u travnju - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.