Novi Intel Optane SSD 900P ruši rekorde u brzinama diskova

Novi Intel Optane SSD 900P ruši rekorde u brzinama diskova

Nedavno lansirani i dugo najavljivani Intel Optane SSD sa 3D XPoint tehnologijom impresirao mnoge, no vidljive performanse za prosječnog korisnika upitne.

 

Optane 900p je trenutni pobjednik u utrci za brzinom diskova zahvaljujući 3D Xpoint tehnologiji koja ne spada u postojeća NAND rješenja za SSD diskove koje trenutno koristimo, to jest Intel i Micron su razvili potpuno novu vrstu memorije za pohranu podataka. Kada pričamo o brzini čitanja i pisanja podataka, one iznose 2500 / 2000 megabajta što nije tako daleko od klasične SSD ponude. Impresivna je brzina čitanja i pisanja različitih malih podataka koja dostiže nevjerojatnih 550,000 / 500,000 IOPS što je daleko više od konkurencije.

nivoi

To postiže puno većim paralelizmom od NAND SSD diskova, a može pisati preko postojećih podataka bez da ih prvo briše što mu daje puno veću brzinu i izdržljivost zbog manjeg broja koraka. Diskovi su tek izašli u prodaju te, bez konkurencije, imaju cijenu koja će velikoj većini biti neprihvatljiva, a količine raspoložive za kupnju također su upitne. Samsung više nije predvodnik u razvoju brze memorije i sada mora nekekao stići veliku prednost koju je Intel dobio ovom novom tehnologijom. Mi se naravno nadamo da će konkurencija brzo nadoknaditi zaostatak kako bi spustila cije ove nove tehnologije. Do tada, nema nam druge nego čekati njen daljnji razvoj. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi Intel Optane SSD 900P ruši rekorde u brzinama diskova - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.