iPhone 8 možda dolazi bez Home gumba, ali uz novi ekran neće vam dugo nedostajati

iPhone 8 možda dolazi bez Home gumba, ali uz novi ekran neće vam dugo nedostajati

iPhone je diskutabilno najpoznatiji i najkorišteniji mobilni brand na svijetu te očekivano diže prašinu uoči predstavljanja novih uređaja.

Još je malo ostalo do Appleovog predstavljanja novih proizvoda svijetu ali nije sve obavijeno velom tajni. Informacije su o novim proizvodima curile sa svih strana, no s obzirom na korištenje ove taktike ii kod drugih brendova, lako je sve zamisliti kao odličnu marketinšku kampanju zbog koje se o iPhoneu šuška zadnjih mjeseci. Naime, zna se o mnogim proizvodima i novim verzijama uređaja koje iPhone ima više ili manje spremne, a kako se sezona blagdana približava nemaj puno vremena da krenu s predstavljanjima i distribucijom uređaja.

Tako su za sada poznati novi Apple TV sa 4K rezolucijom i podrškom za HDR, novi Apple Watch Serija 3 sa LTE povezivanjem, iPhone 7s i iPhone 7s Plus te naposljetku naravno novi iPhone 8. Uz sve ove proizvode dolaze i novi operacijski sustavi te po beta verzijama koje kruže netom očekujemo izlazak nove iOS 11 verzije, macOS High Sierra za računala, WatchOS 4 za satove te tvOS za televizore.

 

Iphone 7s i 7s Plus tradicionalna su obnova prijašnje serije mobitela. Očekuje se slična cijena kao prijašnji modeli, no dolazi s par poboljšanja. Najupadljivije će sigurno biti novo stakleno kućište kojim se Apple želi modernizirati. Stakleno kućište je bitan detalj jer omogućuje bežično punjenje, tehnologiju koja je dovoljno zrela da bude više od samog prava na hvaljenje te može brzo napuniti uređaj. Još jedan detalj koji dolazi na 7s verziju je novi Appleov procesor, A11 od kojeg se očekuju bolje performanse i štedljivost baterije kao i podrška za virtualnu i augmentiranu realnost. Kad smo kod performansi, s obzirom na 3GB RAMa na prošloj verziji vjeruje se da će nova inačica imati minimalno 3, a možda i 4 GB radne memorije. Dotaknimo se još ekrana. Apple je do sada u svim uređajima koristio IPS tehnologiju sa odličnim performansama, no sve je teže konkurirati OLED panelima koji imaju brojne prednosti poput manje potrošnje i savršenog kontrasta. Ako Apple uspije osigurati dovoljno panela, i 7s verzija bi mogla doći naoružana s za Apple novom tehnologijom.

 iPhone glass

Zvijezda cijele predstave naravno je iPhone 8. Prepun je novih tehnologija i mogućnosti čime Apple želi obilježiti deset godina iPhone mobitela. Tu je Ekran "Od ruba do ruba" kojim će osmica pokriti gotovo cijelu prednju stranu mobitela ostavljajući izrez za kamere i senzore.

iPhone AR

Kada smo kod senzora, Apple želi da iPhone 8 bude spreman za novu tehnologiju augmentirane realnosti te će biti opremljen svim potrebnim hardverom što uključuje i novi A11 četverojezgreni procesor s boljim performansama i jačim grafičkim mogućnostima. S vanjske strane, promjene su najupečatljivije jer se iPhone odriče metalnog kućišta te se pridružuje Samsungu i ostalima sa kompletnom staklenom odjećom. Kamera će biti moćnija no ikada sa najavljenom mogućnosti za snimanje UltraHD iliti 4K videa i to brzinom 60 frameova u sekundi, što je prvi put za neki mobitel. Vijest je još nevjerojatnija zbog činjenice koliko moćan procesor mobitel mora imati za mogućnost obrade tolike količine podataka. Kada smo već kod količine podataka, upravo zbog snimanja u 4k rezoluciji, očekuje se da će iPhone 8 imati i opciju za 512GB interne memorije ali ne u prvoj ponudi.

 iPhone ekran

Glavna prednost je bežično punjenje kojim se Apple želi modernizirati, a tko zna možda i s vremenom riješiti i utora za napajanje kako bi postao uistinu wireless uređaj. Kako se s prednje strane nalazi ekran, glasine su da će Apple poput Samsunga čitač otisaka prstiju prebaciti sa stražnje strane, no nandamo se na praktičnije mjesto nego pored same kamere koje su sada vertikalno montirane kako bi bolje služile AR tehnologiji dok je mobitel okrenut na stranu.

iPhone boje

Zanimljiva vijest je i nova moguća zlatna boja koja će se dosta razlikovati od dosadašnjih glatkih metalnih opcija. Sa zlatnom dolaze klasična srebrna i crna boja dok rose gold za sada neće biti u ponudi. Napomenimo ni da još nije sigurno hoće li novi iphone doći pod brojem 8 ili će imati specijalan znak poput iPhone X ili iPhone Edition.

 O cijeni je teško pričati no na temelju vijesti s neta za iPhone 8, kreće se oko 1000 dolara što znači da će se u europi kretati oko 1000 eura, ovisno još o verziji koju odaberete.

Cijena novog 7s modela trebala bi biti slična starijem 7 modelu.

 

 

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

iPhone 8 možda dolazi bez Home gumba, ali uz novi ekran neće vam dugo nedostajati - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.