Službeno predstavljena Ryzen 5 linija - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Službeno predstavljena Ryzen 5 linija

Službeno predstavljena Ryzen 5 linija

AMD je napokon predstavio Ryzen procesore srednje klase s oznakom 5 koji se nadmeću s Intelovim Core i5 CPU-ima.

Nakon što je Guru3D slučajno objavio Ryzen 5 liniju procesora, sada je i službeno. AMD je napokon predstavio procesore s oznakom 5 koji bi vrlo lako mogli postati najprodavaniji u Ryzen seriji, ukoliko se uspješno "potuku" s Intelovim Core i5 procesorima.

Ryzen 5 modeli i cijene

Novi Ryzen 5 procesori sadrže jaku i učinkovitu Zen arhitekturu u inačicama od 6 jezgri i 12 threadova (dretvi), te 4 jezgre i 8 threadova. Preporučene cijene će im se kretati između 169 dolara (1.170 kn) i 249 dolara (1724 kn), koliko ćete platiti za najjači Ryzen 5 1600X koji dolazi sa 6 jezgri i 12 threadova, radi na osnovnom taktu od 3,6 GHz (boost 4,0 GHz), a TDP mu iznosi 95 vata. To je ujedno jedini Ryzen 5 koji dolazi bez uključenog hladnjaka, dok svi ostali modeli dolaze s Wraith Spire ili Wraith Stealth hladnjacima, a TDP im iznosi 65 vata, dok rade na taktovima od 3,2 i 3,5 GHz.

Jako smo nestrpljivi da ove procesore također testiramo kao Ryzen 7 1800X koji je još uvijek izložen zadnjim torturama u Vidilabu. Sudeći prema prvim testovima koje je objavio AMD, Ryzen 5 1600X je brži od najjačeg Inteleovog i5 procesora Kaby Lake generacije, no jedan benchmark test je premalo da biste mogli odmah skakati do plafona od sreće.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Službeno predstavljena Ryzen 5 linija - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.