Adata lansirala SU800 SSD sa 3D NAND-om - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Adata lansirala SU800 SSD sa 3D NAND-om

Adata lansirala SU800 SSD sa 3D NAND-om

Ultimate SU800 3D NAND SSD novi je SSD kojim kompanija radi tranziciju na 3D NAND u svim serijama SSD-a.

Adata je predstavila Ultimate SU800 SSD koji cilja na mid-range tržište, implementirajući tako 3D NAND generaciju s većom gustoćom, boljim performansama i većom pouzdanošću uređaja u odnosu na 2D ili NAND Flash SSD-ove. Uspoređujući ovaj 2,5-inčni SSD sa 2,5-inčnim hard diskovima, kompanija navodi kako ima uštedu energije do 80 posto, podržavajući i DEVSLP (tj. device sleep) način rada. Pogodan je za ultrabookove, klasične prijenosnike te desktop računala, dolazeći s debljinom od 7 mm i SATA 6 Gb/s sučeljem.

Adata Ultimate SU800 SSD 2

Zahvaljujući SMI kontroleru dostiže brzinu čitanja od 560 MB/s, dok je brzina pisanja do 520 MB/s. Ovo predstavlja rast od deset posto u odnosu na 2D NAND flash SSD-ove. Potrebno mu je 14 sekundi za podizanje sustava, što je do 600 puta brže nego kod hard diska. Podržava također i SLC Caching i DRAM Cache Buffer, koji omogućuju različite brzine ovisno o zahtjevnosti zadatka i dostupnih sistemskih resursa. 3D NAND Flash također je dodatno povećao i pouzdanost uređaja za 25 posto u odnosu na stariju generaciju, izdržavajući više operacija čitanja/pisanja i podižući MTBF (procjenjeno vrijeme prije kvara) na dva milijuna sata.

Od ostalih detalja tu su još i napredni LDPC ECC (kod za ispravljanje greški) i RAID Engine. Sa svakom kupnjom ovog SSD-a kompanija nudi i besplatne programe SSD Toolbox i Migration Utility, koji služe za nadzor i informacije o uređaju te brzi backup i migraciju podataka. Težina mu je svega 47,5 grama.

Adata Ultimate SU800 SSD 3
Dostupan će biti u različitim verzijama kapaciteta - od 128 GB pa do 1 TB. Kompanija nudi i tri godine jamstva uz uređaj. Njegova dostupnost se očekuje u rujnu. Cijena za sad nije poznata.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Adata lansirala SU800 SSD sa 3D NAND-om - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.