FMS: Seagate prikazao najveći SSD na svijetu koji ima 60 TB - 3.5 out of 5 based on 2 votes
FMS: Seagate prikazao najveći SSD na svijetu koji ima 60 TB

FMS: Seagate prikazao najveći SSD na svijetu koji ima 60 TB

Kompanija je na Flash Memory Summitu predstavila dvije nove flash solucije s velikom količinom kapcaiteta, SSD od 60 TB i 8 TB.

Samsung je nedavno predstavio SSD disk od 15,36 terabajta koji je slovio kao najveći na svijetu, no nije trebalo dugo čekati na još jedno obaranje rekorda. Dva nova najavljena proizvoda od Seagatea namijenjena su proširivanju pohrane podatkovnih centara. To su 60 TB SAS (Serial Attached SCSI) SSD i 8 TB Nytro XP7200 NVMe SSD.

Prvi SSD dolazi s kapacitetom od 60 terabajta, sadržavajući dvostruko veću gustoću i četiri puta veći kapacitet od današnjih i budućih SSD rješenja. Na njega je moguće spremiti oko 400 milijuna fotografija i 12.000 DVD filmova. Sadrži arhitekturu jednog kontrolera čime pruža najniži trošak po gigabajtu za flash. Objavili su i kako 60TB SAS SSD ujedno pojednostavljuje proces konfiguracije smještanjem "vrućih" i "hladnih" podataka, omogućujući podatkovnim centrima korištenjem istog HDD 3,5-inčnog faktora oblika pohrane. Upravo je ovaj njihov SSD u 3,5-inčnom formatu dobio na Summitu i nagradu "Best of Show", pobijedivši konkurente poput Samsunga i Huaweia.

Seagate 60TB SAS SSD displayed at FMS 2016

8TB Nytro XP7200 NVMe SSD pak sadrži PCIe sučelje za što brži prijenos podataka i četiri zasebna kontrolera, što omogućuje i do četiri puta veću brzinu uređaja, no bez velikog troška ili latencije. Najavljeno je kako će biti dostupan kroz partnere u četvrtom kvartalu, dok se onaj od 60 TB očekuje negdje u sljedećoj godini. Cijena nije navedena.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

FMS: Seagate prikazao najveći SSD na svijetu koji ima 60 TB - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.