Qualcommovi procesori Snapdragon 652 i 820 postali optimizirani za Project Tango - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Qualcommovi procesori Snapdragon 652 i 820 postali optimizirani za Project Tango

Qualcommovi procesori Snapdragon 652 i 820 postali optimizirani za Project Tango

Kompanija koja je poznata po svojim mobilnim procesorima objavila je kako su dva njihova procesora postali optimizirani za Project Tango.

Snapdragon 820 procesor koji je izrađen na 14 nm FinFET tehnologiji postao je optimiziran za Tango, a zajedno s njim to je dobio i Snapdragon 652 koji je rađen na pomalo zastarjeloj 28 nm tehnologiji. Project Tango je nadolazeća tehnologija koja će pružiti korisnicima iskustvo augmentirane realnosti (AR) na smartfonima i tabletima. Prvi Project Tango smartfon na svijetu je Lenovov Phab2 Pro kojeg je Lenovo predstavio na svom Tech World eventu ovaj mjesec. 

Snapdragon optimiz za Tango AR

Tehnologija Tango za prikazivanje AR sadržaja koristi dvije kamere (praćenje pokreta i RGB kamera) i senzor dubinske percepcije. Ovo otvara raznolike mogućnosti korištenja, koje mogu varirati od gaminga, pa sve do postavljanja virtualnih objekata u stvarni prostor. Tango tehnologija omogućava korisniku da na zaslonu telefona dobije "holograme" namještaja ili kućanskih aparata koje može postavljati u svoj stvarni prostor, što omogućuje lakše dizajniranje interijera. Mogućnost mapiranja okoliša također može služiti i za izradu aplikacija virtualnih tura u muzejima pomoću Gudigo aplikacije. Jedan od prvih partnera koji je na konferenciji pokazao Tango tehnologiju bio je Loewe, prikazujući Lowe’s Vision aplikaciju koja pomaže u dizajniranju i renoviranju kuće ili stana.

Snapdragon optimiz za Tango AR 3

Od specifikacija PHAB2 Pro posjeduje 6,4-inčni QHD zaslon (1440 x 2560 piksela), Snapdragon 652 čipset u big.LITTLE osmojezgrenoj CPU konfiguraciji (4 ARM Cortex-A72 jezgre na 1,8 GHz i 4 Cortex-A53 na 1,4 GHz). Za grafiku brine se 550 MHz Adreno 510 GPU. Stražnju kamera ima 16 MP, dok prednja nešto manje, 8 MP. PHAB2 Pro su opremili sa 4 GB RAM-a, te 64 GB interne pohrane. Uz njega je i baterija od 4050 mAh s tehnologijom 2,4x turbo punjenja. Cijena uređaja će iznositi 499 dolara (oko 3.329 kn), a u prodaju bi trebao doći ovog ljeta.

Snapdragon optimiz za Tango AR 4

Uz ovu objavu, najavili su podržavanje Tanga na budućim Snapdragon procesorima u 600 i 800 seriji, navodi službena stranica kompanije. Ove dvije serije sadrže CPU-ove koji uključuju integrirani takt visokih frekvencija koji je potreban za glatko prikazivanje sadržaja augmentirane realnosti. Snapdragon 820 u odnosu na model 652 samo ima veće performanse i manju potrošnju energije.

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Qualcommovi procesori Snapdragon 652 i 820 postali optimizirani za Project Tango - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.