Lenovo Tech World 2016: Lansiran prvi Tango telefon na svijetu, PHAB2 Pro

Lenovo Tech World 2016: Lansiran prvi Tango telefon na svijetu, PHAB2 Pro

Čast predstaviti prvi telefon s Googleovom Tango tehnologijom koji "osjeća" i mapira okoliš za potrebe AR-a pripala je Lenovu.

Na svojoj Tech World 2016. konferenciji u San Franciscu, Lenovo je predstavio PHAB2 Pro, prvi pametni telefon s Googleovom Tango tehnologijom. Ona pomoću različitih senzora prepoznaje i mapira okoliš u kojem se korisnik nalazi, s ciljem da prostore integrira u aplikacije proširene stvarnosti (AR). PHAB2 Pro za to koristi tri tehnološka rješenja, praćenje pokreta, dubinsku percepciju i "area learning", odnosno učenje o okolišu u kojem se korisnik nalazi. Ovo otvara raznolike mogućnosti korištenja, koje mogu varirati od gaminga, pa sve do postavljanja virtualnih objekata u stvarni prostor.

Tango tehnologija omogućava korisniku da na zaslonu telefona dobije "holograme" namještaja ili kućanskih aparata koje može postavljati u svoj stvarni prostor, što tim stvara lakše dizajniranje interijera. Mogućnost mapiranja okoliša također može služiti i za izradu aplikacija virtualnih tura u muzejima pomoću Gudigo aplikacije. Jedan od prvih partnera koji je na konferenciji pokazao Tango tehnologiji bio je Loewe, prikazujući Lowe’s Vision aplikaciju koja pomaže u dizajniranju i renoviranju kuće ili stana.

AR Loewe

PHAB2 Pro će izmjeriti prostor u kojem se nalazi, prepoznati sve što se nalazi u njemu, te potom omogućiti vizualiziranje proizvoda neke tvrtke (u ovom slučaju Loewea) na razna mjesta u vašim prostorijama. Koliko je Loewe zainteresiran za ovu tehnologiju svjedoči i podatak da će u SAD-u prodavati PHAB2 Pro telefone u svojim dućanima, navodi Vidi.hr.

Od specifikacija PHAB2 Pro posjeduje 6,4-inčni QHD zaslon (1440 x 2560 piksela), Snapdragon 652 čipset u big.LITTLE osmojezgrenoj CPU konfiguraciji (4 ARM Cortex-A72 jezgre na 1,8 GHz i 4 Cortex-A53 na 1,4 GHz). Za grafiku brine se 550 MHz Adreno 510 GPU. Stražnju kamera ima 16 MP, dok prednja nešto manje, 8 MP.

Phab2 2

PHAB2 Pro su opremili sa 4 GB RAM-a, te 64 GB interne pohrane. Za prikupljanje podataka koji omogućuju "Tango značajke", odnosno dubinsku percepciju za potrebe AR aplikacija implementirani su višestruki senzori kamere (3 kamere za renderiranje 3D slika), žiroskop i akcelometar. Navodi se kako smartfon može vizualizirati i "razumjeti" objekte (i prepreke) u okruženju, obavljanjem čak 250.00 mjerenja u sekundi.

Dolby Artmos 5.1 Audio Capture tehnologija ugrađena je kako bi korisniku pružila što bolju kvalitetu zvuka, a tu su i 3 mikrofona sa 360 voice tehnologijom i sustavom poništavanja okolne buke (noise-cancelling). Uz njega je i baterija od 4050 mAh s tehnologijom 2,4 xturbo punjenja.

Cijena uređaja će iznositi 499 dolara (oko 3.329 kn), a u prodaji će se naći ovog ljeta. Trenutno nije poznato kada bi mogao doći i do ovih područja.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lenovo Tech World 2016: Lansiran prvi Tango telefon na svijetu, PHAB2 Pro - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.