Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/apache2/content/VidiLabCom/libraries/src/Plugin/PluginHelper.php on line 103

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/apache2/content/VidiLabCom/libraries/src/Plugin/PluginHelper.php on line 103

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/apache2/content/VidiLabCom/libraries/src/Plugin/PluginHelper.php on line 103
Gigabyteova nova verzija GTX 1080 kartice ima vodeno hlađenje - VidiLAB

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/apache2/content/VidiLabCom/components/com_k2/helpers/permissions.php on line 226
Gigabyteova nova verzija GTX 1080 kartice ima vodeno hlađenje

Gigabyteova nova verzija GTX 1080 kartice ima vodeno hlađenje

Gigabyte širi svoju liniju grafičkih kartica na Nvidijinoj arhitekturi Pascal s novim modelom koji posjeduje vodeno hlađenje.

Sve više je vidljiv trend vodenog hlađenja, ne samo za ugradnju u kućište, već i na mnogobrojne druge proizvode poput procesora (EKWB Supremacy) i grafičkih kartica, na koje se može dodatno postaviti vodeni blok. Upravo za GTX 1070 je nedavno izdan i novi vodeni blok od slovenskog EK Water Blocksa. Nedavno je i MSI predstavio svoju verziju kartice GTX 1070 s vodenim hlađenjem pod imenom Sea Hawk X. Njihov "morski jastreb" dolazi s Corsair H55 vodenim hlađenjem zatvorene petlje spojenim s Aero ventilatorima.

Gigabyteova GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming grafička kartica (model: GV-N1080XTREME W-8GD) sadrži isti broj overclock taktova kao i njihova klasična GTX 1080 kartica koja je predstavljena početkom lipnja.

Razlika je u tome što ova kartica hlađena njihovim WaterForce AIO (all-in-one) vodenim sustavom hlađenja. Za razliku od drugih AIO hlađenja, ovaj se u potpunosti oslanja na vodenu pump i blok koji hladi GPU, ali i memoriju i VRM. Bakrena baza i toplovodna cijev efikasno raspršuju toplinu. Ugrađen 120 mm crni aluminijski radijator i ventilatori s dvostrukim ležajevima iste veličine dodatno pomažu u što hladnijem i tišem radu. Pleteni kablovi hlađenja pomažu u njezinom vijeku i izdržljivosti.

Gigabyte GTX 1080 XTREME GAMING Water cooled 4

Kao i osnovni model, tako i ovaj posjeduje RGB LED osvjetljenje loga i X znaka. Omogućeno je također i dodavanje efekata poput cikličkog mijenjanja boje. Takt mu je 1784 MHz, s boostom do 1936 MHz (OC način). U Gaming načinu ima 1759 MHz, s boostom do 1898 MHz. Takt 8 GB GDDR5X memorije za OC je 10416 MHz, a za gaming 10211 MHz. Xtreme VR link omogućava korisniku jednostavnije rješenje za VR uređaje, pružajući tri HDMI porta i tri DisplayPorta. Komponenta s dva dodatna HDMI porta može se postaviti na stražnji panel kućišta kroz bracket ili na prednji panel koji odgovara 5,25-inčnoj ladici.

Gigabyte GTX 1080 XTREME GAMING Water cooled 3

Za što bolju zaštitu ugradili su PCB kvalitete koja se koristi u avionskoj industriji. Stilizirani metalni backplate s Xtreme Gaming logom pruža dodatnu zaštitu, ojačavajući njegovu strukturu i izdržljivost. Kartica je izrađena potpunim automatskim procesom kojim se osigurava kvaliteta strujnih krugova i eliminirajući oštre vrhove. Također njezini kondenzatori i dijelovi napravljeni su od kvalitete kao što ima i Titan X. LED indikatori pokazuju korisniku kad je kabel isključen, te kad je kartica stabilna s napajanjem ili s neuobičajenim napajanjem. Preporučeno napajanje je 500 W (s dva 8-pinska eksterna power konektora). Uz njega dolazi i Xtreme Engine softver kojim korisnik može namjestiti brzinu taktova, izvođenje ventilatora itd.

Kompanija nudi i četiri godine jamstva, s tim da su tri godine standardne, nudeći jednu dodatnu kad se besplatno prijavi na stranici XG.Gigabyte.com. Za sada nema nikakvih detalja oko dostupnosti i cijene.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Gigabyteova nova verzija GTX 1080 kartice ima vodeno hlađenje - VidiLAB - QR Code Friendly
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.