Gigabyte službeno predstavio GTX 1080 XTREME GAMING s novim Windforce hlađenjem

Gigabyte službeno predstavio GTX 1080 XTREME GAMING s novim Windforce hlađenjem

Među mnogobrojnim kompanijama koje su izdale svoju verziju najnovije Nvidijine kartice našao se i poznati Gigabyte.

Mnogo je kompanija najavilo svoje verzije GTX 1080 kartice, poput Inno3D (koja ima četiri ventilatora), MSI (šest verzija kartica), Asus (s ROG Strix serijom), Zotac i EVGA.

U ovu ekipu sada je pristupio i Gigabyte sa svojom Xtreme Gaming serijom kartice. Nova kartica GTX 1080 dolazi na novoj arhitekturi Pascal, omogućavajući snažne performanse i nadmašujući čak i Titana X. Gigabyteova GTX 1080 Xtreme Gaming kartica sadrži novi Windforce sustav hlađenja s mogućnošću ugradnje tri 100 mm ventilatora bez potrebe za produživanjem kartice. Windforce hlađenje tako, prema navodima, omogućava i do deset posto bolje hlađenje u odnosu na standardne kartice s tri ventilatora.

Gigabyte GTX 1080 XTREME GAMING 4

Sustav uključuje šest bakrenih toplovodnih cijevi koje imaju direktni kontakt s GPU-om, omogućujući pritom i do 29 posto bolje hlađenje. Kompanija navodi kako ovim procesom hlađenja s ventilatorima dvostrukih ležišta osigurava i do 23 posto bolji protok zraka u odnosu na standardne ventilatore. Njihova 3D Active Fan opcija ima tihe polu-pasivne ventilatore koji pružaju potpunu tišinu kad sustav radi nezahtjevne zadaće ili je u mirovanju, a putem LED Fan Stop indikatora pruža se i status ventilatora.

Gigabyte GTX 1080 XTREME GAMING 2

Ova specijalna edicija dolazi s dodacima koji pomažu gamerima u što boljem i lakšem doživljaju VR-a. Uključen je tako 5,25-inčni drive bay s prednjim HDMI i USB 3.0 portovima, kao i HDMI ekstenzijski bracket za što lakšu i jednostavniju VR konekciju.

Gigabyte GTX 1080 XTREME GAMING 5

U Premuim paketu je još i SLI bridge za spajanje više grafičkih kartica, podloga za miša, logo naljepnica, narukvica itd.

Gigabyte GTX 1080 XTREME GAMING 7

Koristi samo vrhunske chokeove i kondenzatore za što veću izdržljivost. Kartica pruža i Xtreme zaštitu s PCB zaštitnim slojem kakvim se koriste u avionskoj industriji, čime ona postaje više otpornija na vlagu, prašinu i koroziju. Metalni backplate dodatno osigurava čvrstinu njegove strukture.

Gigabyte GTX 1080 XTREME GAMING 3

Na pitanju estetskog izgleda također se radilo, nudeći korisnicima nova RGB svjetla u obliku X znaka i osvjetljeni emblem. Gameri mogu iskoristiti bilo koju boju od 16,8 milijuna boja i neke efekte kako bi učinili svoju karticu vizualno atraktivnom i unikatnom. Također je gamer/builder friendly jer je PCB napravljen kroz automatski proces kojim se površina čini glatka i bez oštrih kuteva.

Korisnik ima i četiri godine garancije kad izvrši internetsku registraciju, dobivajući tako jednu dodatnu. Podržane su Nvidijine tehnologije G-Sync, GameWorks, VR Ready, GeForce Experience i DirectX 12.

Specifikacije su mu 8 GB GDDR5X memorija na frekvenciji od 10010 MHz, 256-bitno memorijsko sučelje. Podržava do 7680 x 4320 rezoluciju, a kao preporuka za napajanje navodi se 500 W (s dva 8-pinska eksterna power konektora). Ponuđen je i njihov Xtreme Engine putem koje korisnik može namjestiti brzinu frekvencije, napona, rad ventilatora i ostalo.

Gigabyte GTX 1080 XTREME GAMING 6

Za sada nema informacija o cijeni, no računa se da će biti nešto viša cijena od klasične GTX 1080 kartice.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Gigabyte službeno predstavio GTX 1080 XTREME GAMING s novim Windforce hlađenjem - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.