Gigabyte i Asus predstavili svoje verzije GTX 1070 kartice s RGB osvjetljenjem

Gigabyte i Asus predstavili svoje verzije GTX 1070 kartice s RGB osvjetljenjem

U društvo koje predstavljaju GTX 1070 kartice pridružili su se i dva giganta, Gigabyte i Asus.

Nije prošlo dugo od najave svoje GTX 1080 u Xtreme Gaming verziji, a evo ponovno Gigabytea sa sljedećom karticom. Uz njega tu je i Asus sa svojom Strix serijom kartice.

Gigabyteova GTX 1070 G1 Gaming sposobna je za overclocking, dolazeći s PCB dizajnom koji ima osam VRM faza (šest za GPU i dva za memoriju). Za što bolje hlađenje prisutna je njihova Windforce 3X tehnologija koja uključuje tri ventilatora s unikatnim dizajnom oštrica koje poboljšavaju protok zraka za 23 posto. Sustav za hlađenje uključuje i dvije bakrene toplovodne cijevi koje su oblikovane kako bi imale maksimalni direktni kontakt s GPU-om. Polu-pasivni ventilatori će biti isključeni kad je temperatura niža od zadane, dajući do znanja korisniku putem osvjetljenog "Fan Stop" teksta.

Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming 3

Posjeduje RGB osvjetljenje na bočnoj strani i nekoliko načina rada poput cikličkog mijenjanja boja, bljeskanja itd. Opcije osvjetljenja mogu se mijenjati putem Xtreme Engine programa. Napajanje se vrši kroz jedan osam pinski PCI-Express power konektor, dok se video izlazi sastoje od jednog Dual-Link DVI, HDMI 2.0 i tri DisplayPorta 1.4. Na stražnjoj strani je ugrađen crni metalni cover s logom kompanije koji potpuno prekriva karticu. Ugrađen je i Smart Power LED indikator na kartici koji treperenjem pokazuje korisniku kad je riječ o prevelikom napajanju, a stalnim svjetlom pokazuje kad je isključen kabel napajanja.

Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming

Integrirano mu je 8 GDDR5 memorije na 256-bitnom memorijskom sučelju, podržavajući 8K rezoluciju i velik broj Nvidijinih tehnologija poput VR Ready. Kompanija nije objavila nikakve detalje o taktovima, cijeni ili dostupnosti ovog modela.

 

Asus GTX 1070 Strix

Ekipi se priključio i Asus sa svoje dvije GTX 1070 grafičke kartice u Strix izdanju. Jedna ima takt približan Founders Edition kartici, dok je druga malo skuplja zbog svoje overclockanosti. Vanjski izgled im je gotovo isti kao i kod njihovih GTX 1080 kartica.

ROG STRIX GTX1070 08G Gaming verzija tako dolazi s DirectCU III s tri patentirana Wing-Blade 0 dB ventilatora koji imaju 30 posto bolje hlađenje i tri puta bolje performanse. I ova kartica ima RGB osvjetljenje, dajući korisniku opciju osvjetljenja okvira ventilatora i logoa na backplateu. Ponuđeno je i nekoliko načina rada osvjetljenja. Za što bolje ciljano hlađenje, kompanija je dala i dva 4-pinska headera koje kontrolira GPU. Kao i druge njihove kartice tako je i ova izrađena Auto-Extreme tehnologijom, stopostotnom automatskom proizvodnom procesu, eliminirajući kemikalije i potrošnju energije za 50 posto.
Super Alloy Power II komponente dodatno reduciraju gubitak energije, pružajući kondenzatore koje imaju i do 2,5 puta veći vijek, dvostruko tiše chokeove i 20 posto tiše DrMOS-ove. 

Asus GTX 1070 Strix

Oba dvije kartice imaju po dva HDMI 2.0 i DisplayPort 1.4 porta i jedan DVI-D port. Upravo zahvaljujući dva HDMI porta korisnik može spojiti VR uređaj i ekran u isto vrijeme. Ova kartica ima 8 GB GDDR5, 1920 CUDA jezgri i 256-bitno memorijsko sučelje. Objavljen su i taktovi, navodeći postavljeni gaming način na 1632 MHz i boost do 1835 MHz. U OC načinu tako je bazni takt 1657 MHz, a boost 1860 MHz. Njegova cijena je 450 dolara (oko 3.015 kn).

Asus GTX 1070 Strix 2

GTX1070-8G verzija ima iste specifikacije kao i prethodnik, samo što je bazni takt 1506 MHz, a boost 1683 MHz. Njegova cijena je 430 dolara (oko 2.881 kn).

Asus GTX 1070 Strix 8G

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Gigabyte i Asus predstavili svoje verzije GTX 1070 kartice s RGB osvjetljenjem - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.