Huawei najavio svoj VR headset

Huawei najavio svoj VR headset

Na tržište stiže još jedan VR headset koji izgledom nalikuje na Samsungov Gear VR.

Huawei se uključuje na tržište VR-a sa svojim VR headsetom, s pregršt besplatnih sadržaja. Samsung je još krajem prošle godine izdao svoj Gear VR uređaj, a nedavno je svoj uređaj najavio i LG. Njima se sada pridružuje i Huawei, koji je nedavno predstavio nove P9 i P9 Plus pametne telefone u Londonu.

Huawei je ostavio jedno malo iznenađenje za lansiranje tih uređaja u Šangaju, gdje je uz nove telefone predstavio i Huawei VR headset, koji funkcionira slično kao Samsung Gear VR. To znači da se u njega umetne novi P9 telefon s razlučivošću od 1080p, što je dovoljno za prilično kvalitetnu VR sliku pred očima korisnika.

Kao glavnu prednost pred konkurencijom, Huawei ističe da njegov headset jedini nudi zvuk u 360 stupnjeva, no to bismo tek trebali vidjeti (čuti) da se uvjerimo koliko dobro drži vodu.

Kada se na glavu stavi Huawei VR, korisnik neće moći nositi dioptrijske naačale, no Huawei kaže da se objektivi haedseta mogu prilagoditi da dioptrije od -7.

Što se tiče performansi, uređaj donosi nisku latenciju od 20 ms, te vidno polje od 95 stupnjeva, što je mrvicu manje od Samsung Gear VR-a (96 stupnjeva), te HTC Vivea i Oculus Rifta koji donose vidno polje od 110 stupnjeva.

Huawei je na predstavljanju najavio da će u trenutku lansiranja za VR headset biti više od 4000 besplatnih filmova, više od 40 besplatnih VR igara, više od 350 panoramskih slika i više od 150 panoramskih "tura".

Zasad još nisu objavili nikakve podatke o dostupnosti i cijeni.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei najavio svoj VR headset - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.