Gigabyteova GTX 960 Xtreme gaming grafička kartica sadrži 4K engine za video dekodiranje

Gigabyteova GTX 960 Xtreme gaming grafička kartica sadrži 4K engine za video dekodiranje

Gigabyte je najavio izdavanje nove GTX 960 gaming grafičke kartice s Xtreme naslovom.

Nakon što je prošli mjesec kompanija predstavila 990X-Gaming SLI matičnu ploču, sada izdaje novu grafičku karticu za gamere koja dolazi s maksimalnim taktom do 1367 MHz u overclocking načinu. U defaultnom načinu (Gaming način) bazni takt iznosi 1279 MHz, dok je u boost načinu 1342 MHz. Količina memorije iznosi 4 GB, dok je memorijska frekvencija rada 7010 MHz. Vrsta memorije je klasična GDDR5, dok je sabirnica od 128 bita.

Gigabyteova GTX 960 Xtreme gaming grafička kartica 3

Njihova GTX 960 Xtreme (ime modela GV-N960XTREME-4GD) dolazi i s podrškom za 4K video hardversko dekodiranje (10bits HEVC), Windforce 2X sustavom hlađenja (koji ima i alternativni dizajn okretaja ventilatora) i podesivim RGB osvjetljenjem u kombinaciji od 16,8 milijuna boja. Moguće je odabrati i tri različita načina rada osvjetljenja (cikličko, pulsirajuće i konstantno).

Kartica također iskorištava prednosti Nvidijine Maxwell tehnologije, uključujući Multi-Frame Sampled Anti-Aliasing (MFAA) i Dynamic Super Resolution (DSR) za što bolju kvalitetu slike. Službena stranica navodi i kako kartica ima veće performanse u igrama od kartica iste klase.

Dolazi s metalnim backplateom koji pruža rigidnost i zaštitu strukture kartice. Zahvaljujući OC GURU programu moguće je na jedan klik omogućiti overclocking, bez potrebnog znanja ili potrebe za ručnim namještavanjem opcija. Posjeduje i pametne indikatore koji javljaju upozorenje kad PCI-E napon postane nestabilan.

Gigabyteova GTX 960 Xtreme gaming grafička kartica

Kartica je izrađena je od najkvalitetnijih dijelova kao što ima Titan X kartica, dok novi friendly PCB dizajn omogućava bolju kvalitetu dijelova i lakši proces građenja novih komponenti. Navedeno preporučeno napajanje iznosi 400 W.

Cijena i dostupnost još nisu objavljeni, no očekivajte cijenu možda mrvicu veću od klasičnih kartica GTX 960 serije.

Našu recenziju MSI GeForce GTX 960 Twin Frozr V Gaming 2G možete pročitati ovdje

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Gigabyteova GTX 960 Xtreme gaming grafička kartica sadrži 4K engine za video dekodiranje - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.