Gigabyte predstavio 990X-Gaming SLI matičnu ploču

Gigabyte predstavio 990X-Gaming SLI matičnu ploču

Nova matična ploča fokusirana je na AMD-ov čipset matičnih ploča, omogućavajući gamerske opcije poput podrške za SLI.

Gigabyteova nova matična ploča 990X-Gaming SLI kompatibilna je s AMD-ovim AM3+ FX procesorima, AM3 Phenom II i Athlon II procesorima. Podržava do 64 GB dual-channel DDR3-2400 memorije s 4 DIMM utora.

Gigabtye 990X SLI 2

Iz samog imena matične ploče ATX formata vidi se kako ima i podršku za SLI i CrossFire, omogućujući ugradnju dvije grafičke kartice. Gigabyteov PCIe Shield ojačava PCIe konektor kako bi pružio dodatnu snagu za prihvaćanjem težih grafičkih kartica.

Što se tiče ekspanzijskih slotova posjeduje dva PCI-Express 2.0 x16 (po jedan za rad u x16 i x8), PCI-Express 2.0 x1 i PCI slotova. Za pitanje pohrane, uključeni su PCIe Gen2 x4 M.2 slot koji omogućuje i do 20 Gb/s i šest SATA 6 Gb/s portova. Podržan je i zadnji standard USB-a, 3.1. Zadnja implementacija USB 3.1 pruža brzinu transfera od 10 Gb/s, što je dva puta veća brzina od USB 3.0 te kompatibilnost unatrag.

Gigabtye 990X SLI 3

Zahvaljujući implementaciji Realtekovog ALC1150 višekanalnog HD audio codeca pruža bolju audio kvalitetu s mogućnošću do 115dB SNR (signal to noise omjer). Kvaliteta je dodatno pojačana i prisutnim kvalitetnim audio kondenzatorima. Ploča sadrži i Audio Noise Guard koja štiti osjetljive analogne audio komponente. Moguće je programirati LED-ice da rade po taktovima pjesme koje se sluša ili da pulsira.

Gigabtye 990X SLI 4

Intelov GbE LAN s cFosSpeed pomaže u poboljšanju mrežne latencije i što manjeg pinga. Gigabyteov DualBios omogućava matičnoj ploči da ima i glavni BIOS i backup BIOS, kojim se štiti korisnika od mogućih padova BIOS-a. Dimenzije mu iznose 30.5cm x 24.4cm.

Informacije o cijeni i dostupnosti još nisu objavljene.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Gigabyte predstavio 990X-Gaming SLI matičnu ploču - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.