Synology lansirao DS216j NAS

Synology lansirao DS216j NAS

Novi NAS uređaj od Synologya namijenjen je kućnom streamingu multimedije, te dijeljenju podataka i backupu.

Nakon što je prošli mjesec proizveo svoj prvi router, RT1900ac, sada se kompanija vraća NAS uređajima po kojima je i najpoznatiji kod nas. Njihov DS216+ NAS uređaj predstavljen je također prošli mjesec i bio je fokusiran na mali ured i privatne korisnike.

Novi DS216 s oznakom j namijenjen je privatnim korisnicima koji traže pouzdani i učinkoviti kućni server s malom potrošnjom energije. Sadrži dvojezgreni procesor od 1 GHz s floating-point jedinicom koja ubrzava procesuiranje slika i transkodiranje audio pjesama u MP3. Memorija mu iznosi 512 MB DDR3. Pruža dva drive baya, s maksimalnim kapacitetom od 16 TB po jednom disku. Kompatibilni tipovi driveova su 3.5" SATA III / SATA II HDD, 2.5" SATA III / SATA II HDD, 2.5" SATA III / SATA II SSD. 

Podržani RAID-ovi su Synology Hybrid RAID, Basic, JBOD, RAID 0 i RAID 1. Pruža brzinu čitanja od 112,57 Mb/s i brzinu pisanja od 97,6 Mb/s. Fokusiran je na energetsku učinkovitost, trošeći 14,85 W prilikom najvećeg korištenja i 6,95 W prilikom hibernacije.

Dolazi s prednjim prilagodljivim LED indikatorima koja se mogu namjestiti u četiri razine osvjetljenja. Na stražnjoj strani ima dva USB 3.0 porta za priključivanje različitih eksternih uređaja.

Ds216j 2

Prisutan je i njihov operativni sustav DiskStation Manager koji se nalazi na svakom DiskStationu i RackStationu. Donosi i Cloud Station kojim se omogućava sinkroniziranje datoteka između DiskStationa i više uređaja, a može se sinkronizirati i s uslugama kao što su OneDrive, Google Drive itd.

Može se napraviti backup svih podataka na računalo direktno u Synology NAS putem Cloud Stationa, te i odrediti njegova lokacija. Zahvaljujući svojoj kompatibilnosti može streamati sadržaje na televizore, računala, mobilne uređaje itd.

Dimenzije mu iznose 165 mm x 100 mm x 225.5 mm, dok je težina 0.88 kg.

Našu recenziju njihovog DS1515 NAS ureađaja možete pročitati ovdje.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Synology lansirao DS216j NAS - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.