Synologyev DS216+ NAS fokusiran na mali ured i privatne korisnike

Synologyev DS216+ NAS fokusiran na mali ured i privatne korisnike

Novi DiskStation DS216+ dolazi s Intelovim Celeron procesorom i njihovom AES enkripcijom.

Ovaj 2-bay NAS server cilja na privatne korisnike i male urede koji žele imati efikasnu i sigurnu soluciju pohrane, te zaštitu podataka.
Sadrži dvojezgreni Intel Celeron procesor N3050, 1 GB DDR3 memoriju i Intel AES enkripciju, a može i u hodu raditi video transkodiranje iz H.264 4K u 1080p video i streamati ih na HD televizore, digitalne media playere, računala, bez potrebe za instaliranjem playera.

Synology NAS DS216 3

DS216+ ima prosječnu brzinu pisanja i čitanja veću od 111 MB/s, osiguravajući pritom prijenos enkriptiranih podataka od preko 113 MB/s za brzinu čitanja i 109 MB/s za pisanje. Dolazi i s tool-less drive tray dizajnom sa zamjenjivom podrškom, čime omogućava lakšu instalaciju hard diska, i prednjim LED kontrolama, kojima korisnik može prilagođavati jačinu osvijetljenja.

Prisutan je i dalje njihov DiskStation Manager, browser-based opertaivni sustav koji se nalazi na svakom DiskStationu i RackStationu.
Također, omogućava integraciju više računa, a pomoću User Home opcije može automatski stvoriti "home" mapu za svaki račun. IT administratori tako imaju mogućnost podešavanja kontrola i privilegija za mape i datoteke na uređaju i povećati njihovu efikasnost.

File Station opcija pomaže u jednostavnom i sigurnom djeljenju i upravljanju podataka kroz Windows, Mac i Linux platforme; a postoji i mogućnost za njihovo dijeljenje putem linka.

Svi podaci mogu se back-upirati direktno na Synology NAS koristeći Cloud Station, a kad se promijeni datoteka, ta promjena se automatski napravi i na DS216+. Posjeduje sposobnost all-in-one servera, a opcija Security Advisor analzira zaštitu sustava. Dodatno, ima još i druge zaštitne dodatke, kao što su AES 256-bitna enkripcija, verfikacija u dva koraka, firewall itd.

Synology NAS DS216

Sama kompanija razvila je i mobilne aplikacije (DS note, DS audio, DS video, DS photo+, DS cloud, DS file, DS download i DS cam) pomoću kojih se može pristupiti i upravljati sadržajem na NAS uređaju. Svi njihovi uređaji dizajnirani su za što manju potrošnju energiju, tako da je i ovaj uređaj među niskom potrošnjom sa svega 7,52W u HDD hibernaciji načina rada i 17,57W u radu.

Od portova tu su dva za USB 2.0 i po jedan za USB 3.0 i eSATA. Težina mu iznosi 1,25 kg. Dolazi s jamstvom od dvije godine, navodi službena stranica. Za sada nema nikakvih detalja vezanih za dostupnost ili cijenu.

Našu zadnju recenziju njihovog NAS uređaja, Synology DS1515, možete pročitati ovdje.

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Synologyev DS216+ NAS fokusiran na mali ured i privatne korisnike - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.