Stigla VR edicija EVGA-ove grafičke kartice GTX 980Ti

Stigla VR edicija EVGA-ove grafičke kartice GTX 980Ti

Iako EVGA ima puno verzija GeForce GTX 980 Ti, sada su predstavili još dvije fokusirane na VR gaming.

VR gaming je u konstantnom porastu, najavljujući novu dimenziju gaminga na računalu koji bilježi rekordan pad prodaje. Razni VR headsetovi uskoro izlaze, a s njima paralelno se stvaraju i komponente i računala koja će moći podržavati VR gaming. Ovaj tjedan počela je i prednarudžba za Oculus Ready računala i Rift bundleove.

Nakon što je prošli mjesec američka kompanija EVGA predstavila Supernova napajanja i Z170 Classified-K matičnu ploču, ovaj put predstavljaju posebnu verziju GeForce grafičke kartice.

EVGA-ove GTX 980 Ti VR Edition kartice dostupne su tako u dvije verzije, s Nvidijinim referentnim hladnjakom i ACX 2.0+ sustavom hlađenja, koji ima bolji dizajn oštrica ventilatora sa 700 posto jačine, tri ravne 8mm toplovodne cijevi, dBi - dB inverter za što tiši rad, poboljšano hlađenje od 20 posto itd.

EVGA VR GTX 980Ti 1

Kartice nisu overclockane, te dolaze sa istim specifikacijama kao što je bila i Nvdijina kartica GeForce GTX 980 Ti. Jedina razlika između njih je u tome što EVGA-ove kartice imaju dodatni HDMI port smješten na suprotnoj strani kartice.

Bazni takt im iznosi 1000 MHz, dok je u pojačanom radu 1076 MHz. Dolaze s 6 GB GDDR5 memorije koje rade na taku od 7010 MHz i 2816 CUDA jezgri. Podržava 2-way, 3-way i 4-way SLI mogućnost. Sadržava 384-bitno memorijsko sučelje s memorijskom propusnošću od 336,5 GB/s.

EVGA VR GTX 980Ti 2

Kompanija navodi kako njihovi dvostruki ležajevi ventilatora imaju i do 4 puta duže trajanje, u odnosu na standardne ležajeve ventilatora. Također, zahvaljujući ACX 2.0+ hlađenju kartice koriste četiri puta manje watta nego konkurenti, čime se povećava mogućnost za što bolji i stabilniji overclocking.

Posjeduje i 5,25-inčni drive bay s HDMI 2.0 i USB 3.0 portovima, čime se omogućava spajanje VR uređaja.

EVGA VR GTX 980Ti 3

Od tehnologija podržava velik broj Nvidijih tehnologija, kao što su G-Sync, SLI Ready, GPU Boost 2.0 (izvlačenje što veće snage iz grafičke kartice), GameWorks (pruža napredne vizualne efekte za razvijanje videoigara), GameStream (pružanje najveće rezolucije računala na Nvidijinom Shield uređaju) itd.

Tu je i podrška za DirectX 12, OpenGL 4.5 i OpenCL, te ponudivši portove za HDMI 2.0, DisplayPort 1.2 i Dual-link DVI.

EVGA VR GTX 980Ti 5 bez ACX

Uključeni su i softveri Precision X16 (fokusiran na overclocking) i OC Scanner X, koji pruža informacije o samoj kartici i nudeći testove i benchmarke. Oba dvije verzije GTX 980Ti VR Edition kartica imaju tri godine garancije i koštaju 700 američkih dolara (oko 4.730 kn).

EVGA VR GTX 980Ti 5 bez ACX 2

Recenziju Nvidijine GeForce GTX 980 Ti možete pročitati ovdje, a naš usporedni test kartica od 900 do 1400 kn na ovoj stranici.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Stigla VR edicija EVGA-ove grafičke kartice GTX 980Ti - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.