HP-ov novi Elite x2 1012 fokusiran na poslovne korisnike

HP-ov novi Elite x2 1012 fokusiran na poslovne korisnike

HP je najavio novi svestrani tablet koji je produktivan kao i notebook, ali zadržava praktičnost tableta, dizajniranog za mobilne stručnjake.

HP Elite x2 izrađen je od aluminija s fokusom na estetiku. Tanak je samo 8,1 mm, a težak je manje od 900 grama. Sadrži ugrađeni potporni stalak koji se može prilagoditi na 150 stupnjeva, što korisnicima omogućuje da uređaj postave u ispravan položaj za gledanje i tipkanje na tipkovnici ili da ga spuste natrag za tipkanje na zaslonu. Dijagonalni HD zaslon uređaja od 12 inča ima funkciju protiv odsjaja i omjer slike 3:2. Automatski se prilagođava različitim uvjetima osvjetljenja.

U hrvatskom priopćenju navodi se kako Elite x2 sadrži Windows 10, Intel Core M vPro procesor 6. generacije optimiziran za visoke performanse uz energetsku učinkovitost te SSD tehnologiju. Dolazi i sa zvučnim značajkama koje je prilagodila tvrtka Bang & Olufsen te kompanijinim softverom za smanjenje buke kako bi sudionici konferencijskih poziva mogli čuti druge sudionike jasno i kvalitetno.
Uređaj ima i funkciju dodatne trajnosti koju mu daje stakleni zaslon Corning Gorilla Glass 4 te dvostruku aluminijsku leguru koja osigurava ravnotežu između snage i težine.

Dizajn tableta Elite x2 sadrži ulaze koje komercijalni korisnici trebaju, uključujući ulaze za Thunderbolt 3 i USB-A. Uređaj sadrži i dodatni, ugrađeni 4G LTE modem koji pruža pogodnost povezivosti gotovo svugdje bez kabela. Tu je i Qualcommov Snapdragon X5 LTE modem koji pruža brzo i pouzdano povezivanje te podržava sve glavne 3G/4G mreže.

Kako bi omogućio praktičnu izradu sadržaja u pokretu, Elite x2 sadrži HP aktivnu olovku s gumbom App Launch kao standardnu značajku. Budući da se temelji na standardnoj industrijskoj tehnologiji WACOM, olovka sadrži integrirane senzore pritiska kako bi pomogla kontrolirati širinu linija pri pisanju ili crtanju na zaslonu. Olovka obuhvaća i App Launch, Bluetooth gumb koji se može programirati i brzo pokrenuti aplikaciju, na primjer OneNote ili neku drugu omiljenu aplikaciju sustava Windows.

elitex2 gallery zoom img4

Kako bi zadovoljio cijeli niz potreba krajnjih korisnika, Elite x2 nudi dvije izborne tipkovnice s pozadinskim osvjetljenjem, pune veličine za jedinstvenu izradu sadržaja. Obje su tipkovnice preuzete iz HP računala EliteBook Folio 1020 i obložene čvrstom aluminijskom bazom za torzijsku čvrstinu i stabilnost koja se može mjeriti s tradicionalnim oblikom laptopa.

HP napredna tipkovnica sadrži NFC senzor u dodirnoj podlozi te ugrađeni čitač pametnih kartica za veću sigurnost prijave. Ako se HP napredna tipkovnica isključi, Elite x2 će se automatski odjaviti iz domene da bi podaci bili sigurni. HP putnička tipkovnica korisnicima pruža rješenje tanje tipkovnice, težine samo 395 grama i debljine 1,5 mm.

Sadrži tri izborna žičana i bežična rješenja za priključivanje. Thunderbolt 3 ulaz na tabletu Elite x2 jednostavno se priključuje na Elite USB-C priključnu postaju za dvostruke 2K zaslone ili na Elite Thunderbolt 65W priključak za dvostruke 4K zaslone. Elite X2 može se priključiti i na HP-ovu naprednu bežičnu priključnu postaju pomoću tehnologije WiGig koja omogućuje brzo bežično povezivanje s mrežom, zaslonima i uređajima. Značajka za punjenje pomoću USB-C ulaza na uređaju omogućuje korisnicima da uređaj bude napunjen cijeli radni dan, kao i da pune svoje omiljene pametne telefone i drugu opremu.

Elite x2 prvi je tablet dizajniran pomoću jedinstvene kombinacije sigurnosti na razini BIOS s integriranom značajkom HP Sure Start, mogućnosti upravljanja koja obuhvaća Touchpoint Manager, dodatnim Intel Core M vPro procesorom te jednostavnom mogućnosti održavanja na lokaciji.

Dolazi s nizom ugrađenih sigurnosnih značajki, uključujući HP Sure Start s dinamičnom zaštitom, HP Client Security, izborni čitač otiska prsta ili čitač pametne kartice. Pomoću dodatnog Intel Core M vPro procesora, IT može napajati i daljinski upravljati tabletom Elite x2 putem bežičnih i žičanih mreža, uz druga jedinstvena hardverska poboljšanja.11

Ako uređaj padne ili treba složeniji popravak, dijelovi za održavanje – na primjer baterija, LCD/dodirni modul, pohrana, ploča sustava te WLAN i WWAN moduli – HP-ovi servisni tehničari ili služba za održavanje može lako skinuti i popraviti ili zamijeniti. To znači da IT može održati produktivnost krajnjih korisnika pravovremenim i jeftinijm popravcima na licu mjesta jednostavnim uklanjanjem zaslona i zamjenom unutarnjih dijelova.

HP Elite x2 1012 dostupan je od siječnja 2016. po početnoj cijeni od 7.999 kn, u koju ulaze HP-ova putnička tipkovnica i aktivna olovka sa značajkom App Launch.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP-ov novi Elite x2 1012 fokusiran na poslovne korisnike - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.