Gadget koji pohranjuje beskontaktne kartice

Gadget koji pohranjuje beskontaktne kartice

Gadget može pohraniti do 8 beskontaktnih RFID i NFC kartica i koristiti ga umjesto njih.

Beskontaktne kartice danas se koriste za mnoge svrhe poput otključavanja vrata u tvrtkama, garažama i hotelima, za naplatu raznih usluga i kupovanje robe, a NFC sustavima i čipovima su opremljeni i mnogi pametni telefoni.

Inženjeri njemačke tvrtke Kasper & Oswald GmbH (KAOS), proizveli su gadget veličine kreditne kartice ChameleonMini, svojevrsni emulator koji može klonirati i pohraniti do 8 različitih kartica za beskontaktne sustave po standardima ISO 14443 i ISO 15693.

Radi se o platformi open-source, tako da je gadget moguće programirati i prilagođavati raznim potrebama, koristiti za razvoj vlastitih NFC tagova, te za provjeru sigurnosnih razina NFC/RFID upravljačkih sustava.

VIDEO Gadget koji klonira beskontaktne

Hakeri bi mogli iskoristiti slabu sigurnosnu zaštitu nekih sustava te upotrijebiti ga za neke nelegalne stvari i transakcije, no KAOS kaže da to ne podržava. Za emuliranje kriptografskih kartica ili transpondera potrebno je znati kriptografske ključeve, jer ovo nije alat koji služi za provalu u zaštićene sustave.

KAOS navodi da priprema i novu inačicu hardvera, koja će podržavati ASK modulaciju (Amplitude-Shift Keying) 10% i 100%, generirati ASK ili Binary Phase-Shift Keying (BPSK), te dekodirati zahtjeve RFC čitača.

Osim sposobnosti emuliranja ISO 14443, NFC i ISO 15693 kartica, ChameleonMini može emulirati sustave NXP Mifare Classic, Plus, Ultralight, Ultralight C, ntag, ICODE, DESfire / DESfire EV1, TI Tag-it, HID iCLASS, LEGIC Prime i Advant, Infineon my-d, te mnoge druge NFC tagove.

Emulator posjeduje PCB antenu kojom upravljaju tranzistori na pločici sklopa kako bi generirali 13,56 MHz RFID polje, što mu omogućuje i korištenje kao osnovnog RFID čitača.

VIDEO Gadget koji klonira beskontaktne 3

Nova revizija će posjedovati ugrađenu litij-ionsku bateriju koja će se moći puniti putem USB-a, te će omogućiti autonomno korištenje u trajanju od jednog sata.

Glavni hardver na pločici sklopa je Atmel ATXMega128A4U mikrokontroler, koji omogućuje funkcije RF enkodiranja i dekodiranja, a AES i DES hardverski enginei u mikrokontroleru omogućuju vrlo brze kalkulacije kriptografskih algoritama.

Projekt je postavljen u sustav crowdfundinga na Kickstarteru, te je 34 dana prije isteka kampanje, umjesto traženih 22.222 eura, prikupio 82 tisuće eura.

Osnovna inačica (Rev.E) ChameleonMini gadgeta putem Kickstartera košta 49 eura (374 kn), dok napredna (Rev.G) 99 eura (755 kn). Isporuke se očekuju za kolovoz ove godine.

Izvor: Vidi.hr

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Gadget koji pohranjuje beskontaktne kartice - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.