Gigabyte proširuje Xtreme Gaming liniju s pet novih grafičkih kartica

Gigabyte proširuje Xtreme Gaming liniju s pet novih grafičkih kartica

Gigabyteova nova serija grafičkih kartica Xtreme Gaming izašla je ove godine u rujnu, s overclockanom karticom Nvidia GeForce GTX 950.

Sada su objavili kako proširuju tu liniju, s čak pet novih i jačih modela grafičkih kartica.

U Xtreme Gaming liniju se uključuju GeForce GTX 970 (4 GB memorije), 980 (4 GB), 980 Ti (6 GB za Windforce i Waterforce model) i Titan X (12 GB), navodi službena stranica. Kao i prvi model, tako i ove dolaze sa značajnom overclockanom brzinom, rušeći tvorničke postavke koje je Nvidia postavila i opravdavajući i sam naziv linije kartica. Moguće je i još dodatno povećati snagu.

Tako najslabija kartica GTX 970 Xtreme Gaming dolazi s baznim taktom od 1190 MHz, naspram 1050 MHz koje je Nvidia postavila kao bazni takt.
Najjača, GTX Titan X, ima bazni takt od 1165 MHz, dok je Nvidijina bila postavljena na 1000 MHz.

Četiri od tih pet kartica dolaze s Windforce 3X sustavom hlađenja, dok tri najslabije imaju uz to i 3D-Active Fan sustav, koji zaustavlja ventilator za vrijeme manje zahtjevnih igara ili sustava u mirovanju. Najjači modeli, 980 Ti i Titan X imaju opciju da se srednji ventilator vrti u suprotnom smjeru, što pomaže u hlađenju. LED indikatori dolaze samo za 970, 980 i 980 Ti model.

Postoji i još jedna verzija 980 Ti kartice koja ima vodeno hlađenje zatvorene petlje i RGB LED osvjetljenje za prilagođavanje po želji korisnika.

Pošto je riječ o overclockanim karticama, i cijena je malo overclockana. GTX 970 Xtreme Gaming dođe 380 američkih dolara (oko 2.585 kn), dok GTX 980 Xtreme Gaming 530 dolara (oko 3.605 kn). GTX 980 Ti Windforce Edition košta 700 dolara (oko 4.762 kn), a Waterforce edicija 720 dolara (oko 4.898 kn).

Gigabyte nije naveo cijenu GTX Titan X Xtreme Gaming kartice, navodeći i kako Asus i EVGA imaju ekskluzivna prava na varijacije GTX Titana X u Sjevernoj Americi.

Našu zadnju recenziju Gigabytove Nvidia grafičke kartice, GTX 970 G1 Gaming, možete pročitati na ovoj stranici.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Gigabyte proširuje Xtreme Gaming liniju s pet novih grafičkih kartica - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.