Glasina: LG-evi fleksibilni ekrani izlaze početkom sljedeće godine - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Glasina: LG-evi fleksibilni ekrani izlaze početkom sljedeće godine

Glasina: LG-evi fleksibilni ekrani izlaze početkom sljedeće godine

Sve je više prikazivanja fleksibilnih ekrana od različith kompanija, a sama tehnologija bi trebala dolaziti na tržište u sljedećoj godini.

Već duže vrijeme govori se o fleksiblnim ekranima, no vrlo malo je detalja o samim specifikacijama ili mogućem izlasku. Među kompanijama koje rade na ovoj tehnologiji je Samsung s kodnim imenom Project Valley (koji je započeo testiranja još u rujnu prošle godine) i Lenovo. Upravo ova kompanija je predstavila na svom nedavnom eventu preklopni tablet i tablet narukvicu (sličan sustav ima i Polymerov Wove Band).

LG je pokazao svoj fleksiblni ekran tijekom ovogodišnjeg CES-a, na prototipu OLED televizora s dijagonalom od 18 inča. Savitljivi ultratanki OLED zaslon mogao se zarolati poput postera, služeći samo za demonstraciju tehnologije.

Kineski stariji analitičar Jerry Kang iz IHS-a tako je izjavio kako će se LG-jevi preklopni OLED ekrani pojaviti na tržištu početkom sljedeće godine. U odnosu na LCD panele, OLED tehnologija ne treba pozadinsko osvjetljenje za rad, a sami proizvodi su više energetski učinkovitiji i tanji. Neki od minusa ove tehnologije su, prema analitičaru, činjenica da ovi ekrani koriste više sloja (zaštitni sloj, sloj za dodir) što bi moglo dovesti do limitiranja mogućnost savijanja i preklapanja. Ukoliko prijeđu granicu, moglo bi se dogoditi i oštećenje same strukture ekrana. Micanjem nekih slojeva za ovaj veliki minus tehnologije mogao bi dovesti do drugih problema. S drugim komponentama poput baterije ne bi trebalo biti puno problema kao s ekranom.

Iako je ova tehnologija još u povojima, IHS očekuje da će udio na tržištu rasti, navodeći da će u 2022.godini prodaja ovakvih ekrana biti na oko 433,3 milijuna.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Glasina: LG-evi fleksibilni ekrani izlaze početkom sljedeće godine - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.